marți, 14 aprilie 2015

Poezia

...nu se citeste,se recita!

Ar trebui sa existe cd-uri cu poezii recitate.Asa ,ascultate fiind,lumea ar intelege si iubi poezia la adevarata ei valoare.
Cu multi ani in urma la o serata culturala se canta,dansa si recita poezie. Asta era si intentia realizatorilor, o interferenta a artelor ,un spectacol artistic dens si variat ca forma de manifestare.
Nu uit impresia de atunci.Minunate momente muzicale si coregrafii,insa cand a venit momentul recitalului de poezie,acestea parca au palit ,au facut reverenta in fata poeziei.
Atunci am inteles pentru prima oara cu adevarat ce inseamna puterea cuvantului ,atunci mi s-a relevat sensul si talcul  afirmatiei din scriptura " La inceput a fost Cuvantul!"

Cuvantul din muzica  subordonat fiind liniei melodice,devine secundar..in poezie are rolul principal,traieste doar prin sine in acord cu inima recitatorului. Se stabileste in acest caz o legatura tainica mai profunda decat cea din muzica.
O spun ca unul care adora muzica ,care a ascultat n genuri muzicale care a practicat  mult timp terapia prin muzica.
Poezia e ceva mai mult decat muzica,doar sa aiba parte de recitatori pe masura talentului poetului.
Sunt foarte putini!!!!!!

 ps;A interpretat atunci actrita Mariana Buruiana.Calitati lirice deosebite,o sensibilitate aparte.Nu fara de vigoare si forta,,, atat cat este necesar.Chiar,oare ce mai face,nu am mai auzit de o vesnicie de ea, o fi plecat in strainatate...cum nu ne tinem aproape asemenea talente minunate!


Niciun comentariu: