luni, 5 octombrie 2015

Like stars on Earth



Aici este versiunea filmului subtitrata in engleza. Nu am gasit filmul disponibil in romana..

Deseori catalogam oamenii in nestiinta de cauza,neluand in calcul posibilitatea unei boli datorita careia  persoana respectiva nu are cum sa afirme adevaratul ei potential.Familia,scoala,societatea poate sa-i condamne ,sa-i eticheteze in fel si chip,insa multe boli au tratamentul lor.Totul este sa fie descoperite cat mai devreme cu putinta pentru ca  persoana sa beneficieze de un tratament adecvat.
In acest caz este vorba de un pusti de 8 ani care sufera de dislexie.O boala tratabila, doar grija, rabdare si tact pedagogic sa fie,o boala despre care aflu din acest film ca au suferit mai multe mari personalitati ale lumii precum Einstein, Leonardo da Vinci, Thomas Allvas Edison, Agatha Christi ,Walt Disney.

Trist cum uneori viata omului depinde atat de mult ca reusita de o fericita intamplare,de sansa ,de noroc.
Ce ar fi fost Ishan,pustiul din film,daca destinul nu i-ar fi scos in cale un asemenea profesor?

O revelatie acest film indian din 2007,chiar nu ma asteptam luand in calcul cat de tributara este cinematografia indiana unor anumite teme si clisee comerciale.Mai rar asa ceva,si se vede clar aici intentia si efortul regizorului de a-l duce catre perfectiunea acestei arte.
 Imaginea metaforica de final,ar putea reprezenta un simbol al expresiei copilariei libere si fericite!Adorabila intreaga secventa finala,fara discutii,nota 20!
Un film foarte sensibil si educativ,cum rareori mai afli in cinematografia de astazi,un film dens si captivant pe care il recomand pe aceasta cale cu drag...tuturor varstelor!
Mi-a mers la suflet in mod cu totul aparte!

















Niciun comentariu: