miercuri, 30 iunie 2010

Tablou decorativ - Vas cu floare

Iata ce se poate obtine din paginile unei reviste publicitare!Iata de ce m-a fascinat aceasta fragila si modesta tehnica a plierii hartiei....orice poate fi reprezentat intr-o maniera stilizata de bun gust ,iar exercitiul in sine de realizare si ideile care iti vin pe parcurs chiar iti dau satisfactie si te pot ajuta sa te detasezi de problemele cotidiene.Cat despre costuri materiale, nu este cazul sa mai discut!

marți, 29 iunie 2010

Abajur veioza


Forma geometrica a abajurului(rombicuboctaedron,vezi articolul "geometrie si arta-notiuni fundamentale despre origami modular) a fost infrumusetata prin atasarea unor modele stelare create personal  ca design pentru acest ansamblu geometric.

luni, 28 iunie 2010

Spirala ADN si Kawasaki ROSE

Intr-o anumita relatie formele realizate se pot completa reciproc intr-o imagine sugestiva ,despre a carei putere de impresie va las pe dumneavoastra sa vorbiti....

Kusudama Ball


Decor cadru sevalet

Unul dintre aranjamentele mele decorative preferate utilizand ca suport cadrul unui sevalet...

Rama cu decor floral

Traditionala lalea-origami este pe drept cuvant cotata ca una dintre cele mai simple si atractive forme figurative realizate prin aceasta tehnica..O forma robusta ,minunat stilizata si deloc dificila de realizat!

Modelul vasului  octogonal a fost selectat prin expresia lui potrivita cu designul lalelelor.Pentru a indulci usor cadrul am anexat(fara lipire) acea banda decorativa ca o perdea, obtinuta prin tehnica denumita kirigami. Imaginea astfel redata, se aseamana cu expresia cadrului pervazului unei ferestre.Vasul are proiectat un sistem mobil de prindere in cantul median al latimii ramei incat el poate fi mutat ca pozitie iar ansamblul vas-lalele capata totodata stabilitate.

Marina


Imi face o deosebita placere sa imbin compozitional formele si structurile realizate prin aceasta minunata tehnica a plierii hartiei.Acest minunat model de rama origami.iti permite sa asezi  nu doar o imagine dar si forme tridimensionale in cadrul ei.In aceasta compozitie am utilizat 6 bucati de hartie dintr-un catalog publicitar mai vechi  pe care le-am vopsit cu bronz auriu,o foaie A4 color si 4 foi A4 albe.Ideea compozitionala a fost de a realiza o gradatie de la tridimensional catre plan usor reliefat.Modelului  traditional al calutului de mare i-am adus unele usoare modificari pentru a-l face mai atractiv.Scoica din prim plan este o piesa modulara (4 patrate de hartie) model conceput de Tomoko Fuse,una dintre cele mai talentate creatoare de modele in domeniul origami modular.

Triptic Inocenta - cadre separate

MENTIUNI:Incredibil dar nu s-a folosit deloc adeziv ori taieri in acest proiect!Rama poate fi intoarsa pentru a o alta imagine pe verso,imaginea foto intrand in sectiunea mediana a latimii acesteia.
Floarea si fluturele sunt realizate prin plierea unui patrat de hartie cu model decorativ simetric ce se utilizeaza in tehnica "tea bag folding"(idee personala,gasiti de printat asemenea modele)
Motivul central este extrem de dificil de realizat,se numeste "Hydrangea Fujimoto",o incredibila progresie geometrica ,(aici pe 4 nivele,se poate si cu mai multe) avand in vedere ca se obtine dintr-o singura foaie patratica fara repet nici un fel de taiere sau lipire!

TRIPTIC:Inocenta

Acest triptic a reprezentat un proiect origami dedicat amenajarii unui spatiu din CAMERA COPILULUI .Ramele sunt realizate din 4 module obtinute prin plierea hartiei(foi A4) si conectate fara lipire!Cromatic in acord cu tema propusa domina albul in contrast cu albastru si negru.Iata de ce am cautat imagini foto deschise,pastelate.Sper ca autorii acestor doua imagini foto(chiar cu valente artistice) sa nu se supere pentru a le fi utilizat in acest proiect fara a le cere permisiunea.(chiar am uitat  sursa dupa ce am realizat un foto-shop pe net)Imaginile sunt partiale prin adecvarea lor la formatul patratic.