sâmbătă, 26 februarie 2011

Wonderful origami frame/Rama inedita pentru fotografii de album

Personal model and design perfected on 24 february 2011.
Modular origami from 4 sheets ,no glue!
Not diagrammed yet.

Here are two variations of the conners,also are possible and others variations of this kind the frame,that i'll poste them soon!


In general sunt foarte autocritic cand vine vorba de creatie....in acest caz insa, chiar sunt  multumit de rezultat...este o rama care incadreaza minunat o imagine datorita celor 4 coltare in relief care fac trimitere catre locul geometric al imaginii foto,adica punctul situat la intersectia diagonalelor acesteia.
Am prezentat aici doua tipuri de coltare, in unghiuri ascutite si cu forme arcuite,in ambele cazuri avand in vedere expresia  imaginilor alese.De efect sunt iarasi canturile subtiri care impart laturile in raport de 1/3 pe latimea lor .
Rama nu are stabilitate perfecta in cele patru colturi,ea dobandeste stabilitatea perfecta in momentul in care adaugam un carton cu imaginea dorita in cadrul patratic din spate,cadru flancat de "aripi"  trapezoidale  care reprezinta prin inclinatia la 90 de grade profilul ramei.

Doar 4 foi format rectangular  sunt necesare pentru acest model!!!
Model nediagramat.
Nivel de executie:avansat ***




miercuri, 23 februarie 2011

Felicitare tridimensionala/My heart belongs to you!

Inima ca simbol  este cu certitudine una  dintre cele mai fascinante forme,pe cat de simpla ca design,pe atat de fermecatoare ca aparitie si putere de impresie,indiferent ca este vorba de o reprezentare plana, cu relief sau tridimensionala.
Acest model deosebit (domeniul paper architecture tehnic) ,trebuie deschis si asezat la 180 de grade pentru a obtine aceasta "minisculptura inimioara"de hartie,efectul fiind desigur unul surprinzator... cine s-ar astepta ca din suprafata plana,obisnuita a felicitarii inchise sa prinda contur prin deschidere o astfel de forma tridimensionala?!Ceva mai putin obisnuit,iti da intotdeauna sentimentul de ceva magic,si cred ca nu exagerez deloc in privinta acestui model surprinzator....
Sistemul in sine nu este chiar usor de realizat si se bazeaza pe concepte tehnice afirmate si perfectate de Masahiro Chatani cel care este dealtminteri considerat  parintele acestei inedite tehnici .

Cadrul patratic pe care se insereaza aceasta inimioara a fost lucrat personal pe computer intr-o gama monocroma de griuri menita sa accentueze frumusetea rosului intens spre portocaliu .Partea de text,  un mesaj simplu cu citire pe orizontala si verticala ...cuvantul "heart" dintre "my" si "belongs to you" fiind tradus prin imaginea centrala desigur!In rest pe diagonala nu trebuie decat sa va iscaliti(from me) si eventual sa scrieti numele alesei/alesului in coltul "To You".

Felicitarea poate fi destinata oricarei persoane ce o iubiti cu adevarat si doriti sa va exprimati dragostea printr-un mic souvenir ...

Mentiune:Pentru cei interesati,ele pot fi comandate la pret de 15 roni!
De asemenea se pote personifica cu fotografii trimise de voi.Preferabil alb-negru sau in sepia!!!(pentru contrast placut si rafinat)

Origami:Con de brad si fir crenguta de brad


Cele doua forme sunt realizate doar dintr-o foaie format A4,respectiv patratul ei si banda ramasa!!!Incredibil nu-i asa?!
Ambele structuri au in vedere expresia zig-zagului hartie ca si in exemplele din articolele anterioare...doar ca de data aceasta pasim pe un nivel superior de executie.In cazul "fir crenguta de brad" zig-zagul se dezvolta la o inclinatie de 60 de grade si de aici se prelucreaza mai apoi structura obtinuta,Este cu certitudine un extraordinar exercitiu de pliere , mai cu seama daca intelegem  matematic reteaua liniara creata,frumusetea geometriei in sine...nu este nevoie de echer sau raportor!In cazul conului de brad,ei bine aici este vorba chiar de un nivel avansat care tine de ceva experienta si chiar unele abilitati specifice acestei tehnici.
Ambele structuri pot contribui la alcatuirea unui minunat decor de iarna.Imaginatia si experienta in diverse alte forme si structuri de reprezentare fiind fireste  esentiale.

duminică, 13 februarie 2011

vineri, 11 februarie 2011

Origami :World Cup Trophy


   Un excelent exercitiu in origami(nivel avanasat) prin care simpla armonica in zig-zag a evantaiului se transforma intr-un complex relief in  zig-zag...un exercitiu esential pentru cei pasionati de aceasta tehnica care odata bine insusit prin exercitii repetate si analiza a parcursului logic de executie,este absolut benefic pentru apofundarea si consolisarea unor procedee majore specifice.


                              Pentru cupa  realizati trei asemenea  structuri din formatul A4.Apoi lipiti-le!
For Cup,make 3 units from A4 format like in this photo-image.,Than glue it!


Initial am dorit sa realizez altceva,dar inspiratia de moment a condus la alcatuirea acestui  asamblu decorativ format din doua piese:
   1)-Structura circulara cu relief zig-zag median pe lungimea acesteia(reunind capetele am constatat     asemnarea cu o minunata cupa trofeu)
2) -Ball de tip dodecaedru cu relief stelat pentagonal,model apartinand lui Tomoko Fuse.Modelul era executat de mai mult timp,si privindu-l cu atentie mi-am venit ideea de a completa imaginea cupei, fiind  foarte potrivit pentru a alcatui o sugestiva imagine a celebrei "Cupe Mondiale de Fotbal".Desigur origami version!!!


luni, 7 februarie 2011

Kusudama "Flower Star"

Personal model using "flower star" unit...see the 3D ornament star.
The connection needs some patience,not difficult but envolves many atention.
No glue.

Un model cu relief bogat in care regasim atat structura de star cat si de cosmos floral .Piesa necesita ceva rabdare  la conexiunea modulelor plus o prelucrare cu atentie a aspectului structural  dupa conexiune.
Ca element de decor,cred ca acest gen de kusudama floral,defineste perfect spiritul primaverii,al renasterii si bucuriei vietii in general.

sâmbătă, 5 februarie 2011

Origami "Vivaldi Star"

Personal model perfected on 4 February 2011.
-8 units connected without glue.
Not diagrammed yet.

Un model elegant prin expresia bratelor alungite si a canturilor subtiri mediane pe care tot privindu-le la nivelul intregii compozitii,m-am dus cu gandul aevea la portativul muzical.Avand apoi in vedere ca pe cealalta parte starul se aseamana mai degraba cu o floare,mi-a venit in minte "Anotimpurile" lui Vivaldi,si uite asa treptat contemplandu-l, a venit si ideea de a-l numi astfel.





miercuri, 2 februarie 2011

Origami Ornament:"3D Flower Star"


 
Personal model perfected on 29 january 2011
5 units connected without glue.Same relief on both sides!
The unit can be used for to make a beautiful kusudama .
Not diagrammed yet.

Acest model tridimensional cu acelasi relief pe ambele parti poate fi utilizat ca ornament in mai multe moduri:
1)-ornament de perete (deoarece are mijlocul liber incat poate fi asezat lesne pe un cui batut in perete)
2)-ornament pentru o ghirlanda,brad de Craciun,etc
3)-ornament ca floare decor pentru un vas,pahar,cana(poate fi fixat foarte bine de varful unui creion,fara sa se miste datorita unor aripi interioare la varfuri)

Este un star foarte atractiv datorita reliefului sau care te duce totodata cu gandul la o floare puternic stilizata prin geometrism.
 Modulul este chiar foarte placut si interesant ca mod de executie(necesita ceva experienta in domeniu totusi) insa este ceva mai dificil la conexiune,in special in etapa de conexiune a ultimului modul.