Pagini

marți, 19 noiembrie 2013

Arta convietuirii la bloc/Pianista data in judecata pentru poluare fonica

Cititi mai intai articolul:

http://ro.stiri.yahoo.com/o-pianist%C4%83-ar-putea-face-%C3%AEnchisoare-pentru-poluare-fonic%C4%83-101112544.html?bcmt=1384673164993-c42fa824-a12b-4ffb-80fa-b9dbc61b241b_00002c000000000000000000000000-963d0e36-f3eb-4481-84ae-a7c7b7aeff96&bcmt_s=e#mediacommentsugc_container

Desigur, ca sa asculti muzica ce rasuna din clapele unui pian ,este fascinant,sunt sunete de o anumita frumusete si noblete,doar ca atunci cand aceasta muzica se repeta  ore in sir zilnic,saptamanal,ani de zile se ajunge fireste la saturatia simtului auditiv,si treptat se schimba placa ajungand  sa detesti si muzica,pianul,persoana,mai mult poti sa innebunesti sa ajungi cu nervii in pioneze.Asta deoarece neuronul nostru are o anumita sensibilitate in a suporta sunetul cu o emisie inalta si de lunga durata.Se instaleaza stresul fonic indiferent de calitatea interpretarii sau muzicii ,Pentru cel care exerseaza este altceva,dar chiar si in acest caz.aceasta  repetitie pe o asemeni durata saptamanala nu-mi pare defel ceva chiar normal.Exagerat!!!
De retinut:de vindecat neuronul puternic lezat,nu exista proces de recuperare 100%,se ajunge la un echilibru psihic fragil pe care trebuie sa-l tii o viata intreaga sub control cu diverse terapii si medicamente. Este o afectiune ireversibila cu stari de anxietate si depresie accentuate si repetate.!Lucru pe care putini se pare il stiu!Poluarea fonica,fie zgomot,sunete ,muzici foarte sonoare si de lunga durata ,este un lucru cat se poate de serios,un factor major de stres si boala ca atare!

Ar trebui sa existe legi dure ,amenzi usturatoare pentru cei care perturba linistea locatarilor la bloc.

Sa te fereasca Dumnezeu sa ai parte de un vecin certat cu linistea publica care saptamanal da muzica la maxim sau repara mereu ceva prin casa! Cazuri sunt cu duiumul la noi,si oricate plangeri sesizari la politie faci,nu se rezolva nimic!Inadmisibil!Vreti bani la buget,sanctionati zau mitocania!
Nu se poate sa te gandesti doar la placerea ta fara sa tii cont ca zgomotul derajeaza ,ca vecinii tai  au dreptul sa se concentrezi pe anumite activitati dorite.Blocul nu-i sala de concert,discoteca,bar,restaurant!.
 Ai dreptul sa asculti o anumita muzica cand doresti tu cand ai dispozitia necesara,nu cand vrea vecinul.Asta desigur in cazul in care gusturile ar coincide.Iar daca nu, cu atat mai rau.
Nu ma mira ca acest articol a adunat atatea comentarii!



AGENDA FILM:



Citind articolul si comentariile postate,m-am dus cu gandul la o secventa din  filmul "Lili Marleen".Interesant,constat acum  aceleasi initiale cu numele pianistei.

"Lili Marleen" este un  celebru cantec german care in timpul celui de-al doilea razboi mondial ajunsese aproape un fel de imn,adulat de soldati ,ofiteri,si cele mai inalte oficialitati naziste.
Cantareata ajunsese o diva datorita acestui succes urias.Insa ea era indragostita de un partizan  al  miscarii de rezistenta ,fapt care odata aflat de oficialitati ,a iscat furia si un lant de  persecutii asupra ei..
La un moment dat ca sa obtina informatii utile despre iubitul ei ,au sechestrat-o intr-o odaie ingusta si au supus-o unui stres psihic...incredibil la ce ia dus mintea,dovada cat de bine stiau nazistii tehnici de tortura,fie de ordin fizic, fie de natura psihica.
Au obligat-o sa asculte continuu melodia ei inregistrata pe placa .Fireste a simtit ca innebuneste,si a inceput sa strige disperata;"Nu mai rezist,opriti muzica ,va rog ,opriti-o...!"
Foarte interesant de urmarit acest film depre muzica,dragoste si razboi!

Revenind la subiect,dau  perfecta dreptate reclamantei din articol!Ma minunez cum de-a rezistat atati ani,cu siguranta pleca din apartament ore in sir ca sa-si protejeze neuronii
.Poti fi regina pianistelor,dar inainte de orice arta se impune omenescul situatiei,al convietuirii armonioase la bloc in acest caz, tot o arta luand in consideratie virtutea EMPATIEI !

 ps:Filmul il puteti  viziona online pe filmehd.net!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu