vineri, 28 iunie 2013

Mireille Mathieu singing A CAPELLA




Nici nu stiam ce sa fac,sa rad sau sa plang cand am citit acuze la adresa ei ca ar canta mai mereu in play-back.Culmea culmilor nu alta!Este una dintre  rarele cantarete mari care a avut de n ori amabilitatea sa cante a capella in diverse show-uri si emisiuni Tv la cerea prezentatorului sau spectatorilor.Pe la noi se codesc adeseori,mai mult ,unele pun conditii din start sa nu cumva sa fie solicitate a canta live,gasind desigur pretexte felurite.
Apoi cand ai un repertoriu de forta,care solicita cu adevarat corzile vocale si cere o anumita stare de spirit,de implicare emotionala,ori cand esti o vedeta foarte solicitata,cu o agenta de lucru foarte incarcata,mi se pare absolut firesc sa alegi play-back-ul cand nu te simti in parametrii maximi.
Vocea nu e arcus care sa-l poti schimba cand vrei,trebuie intretinuta,protejata ,si asa ,uneori la varste mai inaintate te mai lasa,sau se poate chiar pierde.
Iar cand ai si un renume de prima marime ,zau nu prea iti permiti sa risti fata de un  public pretentios care asteapta de la tine mereu prestatii impecabile,si nu prea iarta se pare cand nu esti tocmai intr-o forma prea buna.

ps:Vocea ei de astazi  la peste 65 de ani, nu mai este fireste chiar ce era odata,dar inca pastreaza acea nobila frumusete intr-o maniera clasica de canto ce a consacrat-o,calitatile unei voci de ambitus,de larga respiratie.
A cantat mai mult decat trei mari cantarete de la noi laolalta(nu dau nume sa nu deranjez cumva,va puteti oricum imagina)si toate trei nu ating nici pe departe densitatea registrului emotional si calitatea performarii muzicale cum a reusit aceasta incredibila Doamna a muzicii franceze!Si tot aflu cum o mai denigreaza unii compatrioti cu ifose culturale si intelect vezi bine ...incredibil!







Niciun comentariu: