sâmbătă, 13 august 2011

Paper ornaments


Exista in aceasta tehnica unele piese care sunt absolut incantatoare ca exercitiu de pliere deoarece fac incontestabil dovada  inventivitatii spiritului omenesc de constructie riguroasa,inteligenta.Asta desigur daca nu urmezi mecanic ca un robot pasii din diagrama!

!!!Este si cazul acestor doua modele remarcabile :rozeta si ornamentul cu banda mediana in zig-zag rombic ce le puteti gasiti in cartea lui Paul Jackson:"Origami/Cele mai frumoase modele origami va incanta si va inspira"publicata de editura M.A.S.T - Bucuresti.
Cartea cuprinde peste 30 de modele ,selectii deosebite din lucrarile mai multor creatori  renumiti in aceasta tehnica  precum si lucrari personale ale autorului cartii.
Este inclusa si diagrama  celebrei narcise pe care am prezentat-o intr-un articol anterior.

ATENTIE: pagina 107,capitolul "Designuri festive"unde se afla diagrama acestui ornament ,contine o greseala de tiparire,dimensiunile sunt 7,5X30,nu 7,5 X40!
Este vorba de un format rectangular al foii cu raportul 1: 4!

7 comentarii:

Edimilson Jr spunea...

Hi.
Beautiful!!!
Bye :)

Modart spunea...

Glad to like it!
Best wishes!

♡ ema♫ ♬ ♪ ♩ ♭ ♪ spunea...

hey':) poti sa imi dai un id de mess sa vb ceva cu tine?:) sunt uimitoarele micile 'opere' pe care le realizezi:)

Modart spunea...

Draga Ema din pacate sau fericire eu nu corespondez prin mess...am renuntat la asemenea forme de comunicare ...insa poti daca doresti sa-mi scrii prin email(afisat pe bara din dreapta a blogului),am inteles ca iti place sa scrii,asadar exprima-te ,intreaba-ma ce anume esti curioasa sa aflii,sa cunosti,etc
Felicitari pentru articolele scrise pe blogurile tale...sunt fr bucuros sa aflu ca exista si asemenea persoane sensibile,constiente de realitate,mature in gandire,generoase, dornice de o permanenta cautare si slefuire.

Toate cele bune!!!!
Multumesc de apreciere!

Edimilson Jr spunea...

Hi, Modart.
Your blog are very beautiful. Congratulations.
Thank you for your kind words :)
I found unintentionally that animated origami on youtube, and I thought it would be great especially for workshops with begginers.
Bye

Arte e vida-Rosana spunea...

Olá encatada com seus trabalhos , ainda nao tinha visto nada igual.Lindo!
Parabéns.

Modart spunea...

Thank you Rosana !!!