marți, 10 ianuarie 2012

New origami flower and" flower butterfly"

Sakuradama with "flower butterfly"

Personal model created on 3 January 2012
Name: Simple flower with 4 petals

 
 Personal model perfected on 5 January 2012
 Name:Flower butterfly

The"Flower butterfly" model  represents a simple transformation of the "Flower with 4 petals"!
The advantage of these modeles resist in their rombic median fold on back side,so it is easy to add "the stalk" for flower model or to catch the butterfly on a paper plane of an origami model.Of course needs some glue.

                                                            Back side of "flower butterfly"


Ambele modele pun in evidenta expresia si frumusetea planurilor convexe ,motiv pentru care am selectat celebra "Sakuradama"(petale convexe) din prima imagine la care am anexat fluturele in ideia de a o anima ca piesa decorativa.Modelul de fluture permite aceasta conexiune utilizand un pic de adeziv,el poate fi utilizat ca atare in acord cu diverse alte piese origami pentru a alcatui un decor.
Ansamblul kusudama si fluture  poate reprezent un minunat cadou pentru o aniversare.

Ca si exercitiu de constructie, modelele sunt foarte interesante la o anumita etapa,altminteri se pot realiza destul de rapid nedepasind nivelul mediu de dificultate pentru cei cu ceva experienta in aceasta tehnica.



4 comentarii:

mikaela spunea...

Frumos!Daca nu e mult,nu cred ca strica,pe o veranda,spre exemplu,intr-un ghiveci - o morisca,un fluturas,o floare chiar.Depinde cum armonizam culorile si cata vreme nu aglomeram ,e ok.

Modart spunea...

La anumite plante decorative de apartament care nu fac flori sau foarte rar,pot fi innobilate printr-un kusudama floral de dimensiune mai mica sau medie.Exista si pe blog exemple in acest sens.Este de mare efect!Lesne se fixeaza de niste bete subtiri,recomand acelea pentru frigarui care sa gasesc la pachet prin supermarketuri.

mikaela spunea...

La betele acelea ma gandeam si eu,da.Si cum bine spuneti,minunat trebuie sa arate alaturi de plante fara flori.Ar fi pacat ca frumusetea lor sa nu se vada,sa nu se arate cumva,nu?

Modart spunea...

Intotdeauna ma preocupa cum sa valorific frumusetea produsul realizat intr-un anume cadru ca forma de decor.
da,e cam pacat sa stea prin mai stiu eu ce cutie prafuit.Mai greu desigur cu spatiul de la bloc...