miercuri, 4 ianuarie 2012

Motivul decorativ prin constructii geometrice simetrice/Cercul simbolul iubirii si armoniei



Desi materialul realizat face referire la "Floarea Vietii" care este simbolul geometriei sacre,domeniu despre care am sa incerc sa discut in unele articole viitoare,eu va propun deocamdata doar sa descoperiti frumusetea geometrie prin alcatuirea unor retele decorative utilizand dispunerea simetrica a unei forme prin intersectii repetitive.
In acest caz este vorba de cerc,forma care in limbaj vizual datorita simetrie sale perfecte exprima spiritul de armonie cosmica,elementul viata ca geneza si dar divin.
De la o retea liniara  mai aerata la una densa, constructia dobandeste expresii noi...toate ma duc cu gandul la acele vitralii medievale in spirit geometric ce acentueaza atat de frumos ambianta sobra si majestuoasa a unor lacase de cult religios ,si nu numai.

MENTIUNE: Remarc in aceasta prezentare grafica, grila de linii orizontale si verticale care evident confera compozitiei un plus de expresivitate...ele alcatuiesc motivul crucii,simbol despre care din cat material am citit referitor la "floarea vietii" nu este luat deloc in consideratie!!!...

Niciun comentariu: