miercuri, 16 ianuarie 2013

Timp fara spatiu.

Incepand de astazi 16 ianuarie 2013,activitatea pe acest blog va stagna pentru o perioada indelungata.
Va doresc asadar toate cele bune si frumoase,tuturor  celor care trec sau mai trec pe aici...din intamplare sau nu.

NB:Personal, astept  primavara inimii cu muguri noi si raze primitoare.



17 comentarii:

BREBULEȚ AURORA spunea...

S-auzim de bine! va asteptam cu drag.
Cu dor de primavara,
Aurora (Origarden)

Mihai spunea...

Sper sa va intoarceti cu lucruri interesante. Asa cum ne-ati obisnuit.

Aurora Georgescu spunea...

Aş vrea să cred că vei reveni cu atât de instructivele articole mult mai repede decât ai hotărât acum. Fiecare zi fără dumneata în blogosferă va fi mai trist. Aici am găsit mereu înţelegere, înţelepciune şi iubire, generozitate şi credinţă. Toate acestea mi-au dat de multe ori puterea de a înţelege şi ierta, de a accepta cu bucurie toate cele bune dar şi pe cele mai puţin bune, ca făcând toate parte din viaţa noastră, acest dar minunat pe care Dumnezeu ni l-a dat.
Aştept cu încredere să revii.

Aurora Georgescu spunea...

Am revenit pe blog sperând că poate totuşi timpul ţi-a permis să mai adaugi ceva. Recomandă-ne un film! Intotdeauna ai ştiut exact ce face bine spiritului.
Privind titlu, mi-au venit în minte câteva citate:
- Omul ca cucerit spaţiul, nu timpul. (Mario Postizzi)
- Spaţiul îl putem recupera, timpul niciodată. (Napoleon Bonaparte)
- Gânduul este manifestarea infinitului, fără de spaţiu şi timp. (Ioan Gyuri Pascu)

Aurora Georgescu spunea...

Astăzi am făcut cu nepoţeii un origami simplu şi au fost foarte încântaţi de ceea ce au reuşit să facă.Era o floare simplă, dar efectul a fost deosebit, fiindcă alesesem hârtie colorată. Mi-au cerut să mai facem şi altceva. I-am adus la calculator şi am deschis acest blog, navigând pe postările cu origami. Au fost atât de entuziasmaţi încât mi-am dorit să-i înregistrez să-ţi pot trimite vocile lor.
Puţini bloggeri se pot bucura de vizite pe blog , după ce-şi încheie activitatea. Blogul tău este creativ. Hrăneşte minţi în continuare. Dumneata poţi avea satisfacţia pe care puţini o au. Aceea de a fi lăsat în urmă un blog nemuritor, un blog ce va putea constitui în orice timp şi-n orice spaţiu, un îndreptar, o sursă de inspiraţie, un mugur care să dezvolte o pasiune.
Cu graţie ne înclinăm -bunică şi nepoţi - pentru darurile minunate pe care le-ai lăsat pe acest blog, şi de care azi ne-am putut bucura. Mulţumim.

Modart spunea...

Cu dor de toate si tot mai proaspat in suflet!Multumesc.

Modart spunea...

Sapte vieti sa am si tot n-as reusi sa transpun cate idei,ganduri sunt in minte si inima adunate.Multumesc.

Modart spunea...

Nu mi-am propus sa nu mai revin...doar ca pentru un moment simt nevoia unei pauze mai lungi.Tristetea o am eu din belsug...cu mine sau fara ma bucura ca tie iti pasa!
Nu este totusi un blog prea iubit... multa rautate,invidie se simte si aici,in acest spatiu virtual.
Multumesc.

Modart spunea...

Frumoase ganduri prin citatele mentionate...ce sa spun,am zis si sunt parolist:timp fara spatiu virtual!...ceva s-a surpat in mine,nu mai am entuziasmul necesar si sunt apoi extrem de stresat si ocupat cu tot felul de proiecte restantiere.

Modart spunea...

Aura draga ,blogul meu nu prea are modele de origami pentru copii,sunt piese peste nivelul simplu/mediu,,,ma adresez asadar indeosebi cunoscatorilor,care stapanesc limbajul tehnic specific si au la activ experienta de lucru nu gluma.Blogul initial s-a dorit a fi doar unul despre origami,apoi treptat din diverse motive am renuntat la caracterul strict,preferand unul artistic mai eclectic.
Am sa fac cateva cercetari pe net sa-ti recomand cateva bloguri /site-uri bune pentru a lua startul in origami cu succes.Nu recomand clipuri de origami in care invatarea este pasiv-reproductiva,ci invatarea activa si metodica de la simplu la complex prin citirea si descifrarea personala a diagramelor cu simbologia actiunilor si procedeele specifice necesare finalizarii unui model.

Aurora Georgescu spunea...

Ne-am dat seama de complexitatea lucrărilor prezentate, dar fiind atât de frumoase, le-am aprins imaginaţia. Au fost fascinaţi pur şi simplu. Nici nu i-ar fi entuziasmat atât de mult nişte lucrări simple, dar văzând aici ce se poate realiza, mi-au spus într-un glas: "vrem şi noi să facem aşa, bunica!". Mi-am propus să merg în librăriile din Bucureşti să cumpăr o carte de iniţiere. Am intrat pe google şi am vazut că există. Ştiu şi la ce librării şi cu ce preţ, timp să avem, dar acum aşteptăm vacanţa pentru aşa ceva. Până atunci... lecţii şi şcoală!
Oricum reperul nostru rămâne tot acest minunat blog !

Modart spunea...

Si uite asa exista timp si pentru ceva nou!...ma bucur sa aud ca ti-ai propus un asemenea scop.Am sa-ti trimit totusi si cateva adrese de site-uri de origami bune pentru copii.
Cu rabdare si pasiune se poate ajunge departe.Apoi dezvolta anumite capacitati ale gandirii matematice prin geometrism,capacitatea de reprezentare-proiectare in spatiu,simtul ordinii si disciplinei de lucru,etc(vezi eticheta beneficiile practicii origami)...toate acestea de mare folos pentru studiul geometriei in clasa a 8-a parca,din care au si examen de admitere!

ps;Origami se practica in lume chiar si la nivel de facultate ca forme aplicative la anumite teoreme in geometrie.Este tehnica ce releva nenumarate si neasteptate aspecte ale frumusetii geometriei ca arta!

Aurora Georgescu spunea...

Şi eu şi nepoţeii mulţumim mult ! Asteptăm cu bucurie orice îndrumare şi orice sfat. Sunt convinsă că practicarea acestei minunate arte, are rol benefic în planuri multiple asupra copiilor şi sunt încântată de entuziasmul nepoţilor!Şi pentru asta trebuie să îţi mulţumesc fiindcă aici, pe blogul tău s-a născut pasiunea lor, pe care mă voi strădui să le-o ţin vie.

Aurora Georgescu spunea...

Am revenit pe blogul acesta încărcat de spiritualitate. Am sperat să găsesc o nouă postare. Te aşteptăm !

Modart spunea...

Hm...ma magulesti,insa nu ma supar!...am glumit.
Ce sa spun ,tu de ce crezi ca am tinut sa scriu ca iau o pauza de durata?...ca sa i-au aminte la angajamentul luat.Sa nu cumva sa ma razgandesc.Mai este Aura pana atunci,mai este....dar sunt articole destule pe aici,nu? Vezi, oamenii vor comunicare pe aceasta cale...,ce scrii, ce postezi,ce gandesti,pretext mai mult pentru calea dialogului.Ca nu a fost sa fie,ca s-au faramitat niste cioburi,asta e,zau nu mai am entuziasm momentan ,la ce bun?

Aurora Georgescu spunea...

Este prima zi de primăvară şi nu puteam să nu răsfoiesc paginile blogului ce poartă în el atâta frumuseţe, aducând în suflet prospeţime, asemeni primăverii. La mulţi ani şi să ai mereu primăvara în suflet. Oricând te vei întoarce în virtual, te-oi întâmpina cu bucurie.

Modart spunea...

Multumesc de urari,si asemeni tie sa-ti aduca multe impliniri si multumire sufleteasca!!!