luni, 31 decembrie 2012

Supercalifragilisticexpialidocious....



Cel mai lung si mai indragit  cuvant abstract din lumea de basm a povestilor pentru copii,reprezinta in film un magic cuvant al bucuriei .Este si tema cartii/filmului,si anume farmecul si bucuria vietii  vazute din perspectiva fascinantei lumi imaginare a copilariei.
Mary Poppins este un personaj simbolic, mijlocitorul dintre cele doua lumi ,cea reala a adultilor si cea imaginara a copiilor.Personificand insasi imaginatia de poveste,ea coboara simbolic din cer cu umbrela ei fermecata in casa copiilor ce au nevoie de o guvernanta, pentru a  transforma realitatea anosta,banala a caminului intr-o realitate hazlie,densa si plina de culoare ca intr-un basm ,asa cum isi doreste si viseaza orice copil.Ea stie sa insufle anumite valori umane copiilor imbinand spiritul disciplinei cu jocul si fantezia.
Totul depinde de noi de a redescoperi copilul din noi pentru a da vietii un plus de farmec,mister si magie.Acesta este mesajul si indemnul filmului ,in care actiunea este presarata cu momente coregrafice si efecte vizuale deosebite,cu muzica si umor de calitate.
.Filmul este bazat pe seria cartilor "Mary Poppins" a scriitoarei australiene Helen Lyndon Goff care semneaza sub pseudonimul P.L. Travers .O minunatie de carte,de al carei umor fin si stil scriitoricesc am fost total cucerit.



Filmul muzical este incontestabil una dintre capodoperele genului,obtinand 13 nominalizari si 4 premii Oscar.
 A fost produs de Studiourile Walt Disney in 1964 si regizat de Robert Stevenson.
Julie Andrews va castiga pentru rolul lui "Mary Poppins", Acadamy Award for Best actress!

Filmul il puteti viziona online subtitrat in romana  pe canal:filmehd.net
Vizionare placuta!

8 comentarii:

RobertN spunea...

La Multi Ani, multa sanatate si fericire!

Edi spunea...

Hello, friend

Thanks for the beautiful post. Your blog is very cool :)

I hope that your Christmas would be enjoyable and may the essence of Christmas remains always with you.

May the year 2013 bring for you: happiness, success and filled with peace, hope and togetherness of your family and friends.

Wishing You a Jolly and Bright ...

*** HAPPY NEW YEAR ***

by

Edi

Mihai spunea...

Un film extraordinar! La multi ani!

Modart spunea...

LA MULTI ANI! cu mai multa pace,sanatate si bucurii sufletesti!
Doamne ajuta!

Modart spunea...

Un an cu bucurii,asadar un an supercalifragilistic....va doresc!

Aurora Georgescu spunea...

Filmul este într-adevăr unul dintre cele mai frumoase musical-uri din toate timpurile.
Povestea lui Mary Poppins, zâna bună, care îi cucereşte pe năstruşnicii copii ai asprului bancher Banks, a fascinant deopotrivă copii şi adulţi, dar musicalul Mary Poppins, lansat în 1964, nu rămas în istoria cinematografiei doar pentru farmecul dădacei cu puteri magice interpretate magistral de frumoasa Julie Andrews,pentru efectele speciale sau fantezie ci şi pentru cântecul "Supercalifragilisticexpialidocious", compus de fraţii Robert şi Richard Sherman într-o aură de magie care persistă şi astăzi, după aproape jumătate de secol în care a făcut istorie. Cuvântul "Supercalifragilisticexpialidocious" care a fermecat generaţii întregi de copii(dar şi adulţi!!!) care şi-au "stâlcit limba-n gură" încercând să-l pronunţe, a stârnit curiozitatea mai multor lingvişti care s-au străduit să-l analizeze. Astfel, potrivit Dicţionarului explicativ al Oxford, acest cuvânt este onomatopee care exprimă entuziasmul şi aprobarea.
Deşi l-am văzut de N ori, îl revăd cu plăcere de fiecare dată când nepoţii îmi cer să îl privim împreună !!!
Admirabil şi potrivit pentru o relaxare sigură!

Modart spunea...

Aura,in opinia mea filmul nu este atat de fascinant prin rolul lui Mary Poppins cat mai cu seama pentru umorul sau anume...si aici este desigur meritul autoarei cartii.Fiind o productie Walt Disney,filmul imbina cadrul de film cu animatia intr-un mod foarte reusit la vremea respectiva,momentul cu dansul pinguinilor spre exemplu ,care ramne o fila de aur la acest gen mixt cinematografic.Se adaoga muzica foarte inspirata si o cateva momente coregrafice simple si minunate.Personal remarc ultimul cantec care da un farmec teribil finalului filmului(Hai,sa inaltam un zmeu) si dansul cosarilor.
Multumesc de adaogiri.

Modart spunea...

Many thanks Edi,as usual you are very amable and friendly.
HAPPY NEW YEAR TO YOU! and to all your family and friends!
Brings to you hopeness,health,peace and many inspiration in all your projects and activities.