miercuri, 5 decembrie 2012

Clasic si romantic/Soarele si Luna ...



Julio este poate cea mai romantica voce masculina a muzicii usoare din toate timpurile avand  un timbru  de neimitat printr-o fascinanta emisie vocala ,Mireille,poate cea mai clasica voce feminina a muzicii usoare,un star foarte academic cum mentiona un cotidian francez,o voce clara,puternica,fara stridente,fara accente patetice si melisme cu o dictie si o percutie vocala menita sa confere acea rotunjime si rezonata calda sunetului.Frumusetea vocii ei se oglindeste in insasi frumusetea chipului ei remarca candva un critic muzical ,ei da...parul invaluie chipul aureolandu-l,privirea calda si zambetul foarte larg,solar sunt intr-un minunat sincron cu expresia  vocii ,plina,arcuita si de o nobila frumusete as spune.
Asadar metaforic vorbind,soarele si luna s-au intalnit aici intr-un duet de zile mari!De aur!

MENTIUNE:Se pare ca lectiile ei de canto din tinerete cu cea mai vestita profesoara de canto clasic din Franta,doamna  Jeaninne Reiss , a condus la alegerea aceastei maniera clasice de a canta.A fost ideea impresarului ei J.Stark,care isi dorea ca ea sa progreseze rapid,sa fie cea mai buna.La inceput, renumita profesoara care lucra doar cu voci de  opera(a avut-o eleva si pe diva Callas) a refuzat.Stark foarte abil si insistent ,a avut ideea de a o trimite personal pe Mireille sa o roage sa-i fie profesoara.Reiss,nu i-a rezistat sarmului ei si a acceptat-o in cele din urma ca eleva.
Despre Mireille,mai tarziu Jeaninne Reiss avea sa declare;"Adevaraul este ca micuta Mireille este o mare cantareata...daca si-ar fi dorit ea, ar fi putut canta opera"

Jonny Stark declara candva ca ea si-a folosit in opinia sa doar vreo 20% din potentialul ei vocal..Inainte sa citesc aceasta afirmatie chiar ma gandeam ascultand-o cu anumite cantece de forta ,ca ar fi putut ului total prin vocea ei daca si-ar fi dorit cu orice pret lucrul acesta.Afirmatia lui J.Reiss confirma!

2 comentarii:

Aurora Georgescu spunea...

Din nou, voci de aur vin să-mi facă seara frumoasă! Ce pot vorbele să spună despre frumuseţea unui cântec interpretat de doi monştrii sacri? Minunat!

Modart spunea...

Ce este fantastic iarasi este bucuria de a canta impreuna,ei comunica din priviri,gesturi,sunt plini de sarm si naturalete.Parca s-ar cunoaste dintodeauna!
Astazi parca se dueleaza cantand in duete,uneori parca sunt stane de piatra.Multe artificii,gesturi teatrale,lipseste emotia pura,sinceritatea,bucuria.