marți, 25 decembrie 2012

Film:Craciun fericit/Joyeux Noel



A fost odata in iarna lui 1914,a fost ca niciodata....

Nici ca s-ar putea inchipui o poveste mai fascinanta si emotionanta decat aceasta despre Spiritul Craciunului!O povestea pe cat de incredibila pe atat de adevarata,un semn al istoriei,un dar al cerului, un sfant mesaj catre umanitate prin fapte ce s-au petrecut aevea pe Frontul de Vest in timpul Primului Razboi Mondial in Ajunul Craciunului si in zilele urmatoare.

"In acea noapte, un eveniment extraordinar va schimba destinul a patru personaje: un preot scotian, un locotenent francez un talentat tenor german  si iubita acestuia, partenera de scena, o minunata soprana daneza. Ei se vor afla in miezul unei fraternizari fara precedent intre trupele germane, britanice si franceze. 

In acel Ajun de Craciun inimaginabilul s-a intamplat: armele au fost lasate in transee si s-au facut pasi catre "inamici" pentru a le strange mainile, a schimba tigari sau cate o bucatica de ciocolata si a-si ura unul altuia "Craciun Fericit!"...


Prin Muzica asadar, Spiritul Craciunului va triumfa impotriva spiritului razboiului,a indoctrinarii armate si ororilor acestuia.Cum au petrecut Craciunul pe campul de lupta cele trei trupe,care au fost reactiile inaltilor oficiali ai razboiului  si chiar ale bisericii despre miracolul intamplat in acele zile,va las sa aflati singuri vizionand filmul.

CRACIUN FERICIT!,,,si nu ratati acest film impresionant inspirat de un caz adevarat!
Vizionare placuta!

http://magazinweb.blogspot.ro/2011/12/film-joyeux-noel-craciun-fericit-2005.html


PS:Oare cand se vor mediatiza cu adevarat asemenea filme ce au menirea de a ne inalta constiinta inimii pe un nivel superior necesar Binelui umanitatii noastre?

2 comentarii:

Aurora Georgescu spunea...

După aşa prezentare pe care ai făcut-o acestui admirabil film, în noapte târziu am reuşit să-l vizionez. Impresionant. Sufletele deschise reuşesc să treacă peste orice încrâncenare ! Unde există raţiune şi inimă curată, neânţelegerile oricât ar fi de mari pot fi depăşite. Filmul este o excepţională pledoarie pentru dialog, pentru iubire, pentru prietenie, pentru frumuseţe morală.
Mulţumesc pentru acest minunat dar în zi de sărbătoare, un dar ce se încadrează perfect în spiritul Crăciunului!

Modart spunea...

Ma bucur mult ca l-ai vizionat!Cred ca erai si tare obosita,asadar chiar am reusit sa te provoc in a-l urmari.
Ar trebui inclus in scoli asemenea filme,e teribil ce s-a intamplat,uluitor!Si totusi, culmea culmilor,au fost de neinteles si chiar condamnati pentru acele zile in care duhul inimii,harul dumnezeiesc a fost atat de puternic...recatia bisericii in cazul preotului scotian ,m-a revoltat cel mai mult.