vineri, 7 decembrie 2012

"LISTA LUI MOS CRACIUN"...

Nu esti pe lista angajatilor,nu esti pe lista admisilor,nu esti pe lista invitatilor,nu esti pe lista prioritatilor altora pentru ca teama impune respect dar bunatatea poate mereu sa mai astepte,eventual pana la uitare...asta e viata in esenta ei lumeasca "care pe care" si "cui pasa?"Creeaza si separa doua lumi;oropsitii si privilegiatii!
Sa nu te mire ca ramai pe dinafara,cu duhul blandetii te fac dusmanii sa cazi pe spate.Mai au si complici uneori,prietenii.Iti raman iluzii daca mai poti,iti raman adeseori nimicuri.


Si ca tot veni vorba de liste si listute pe din spate daca ma gandesc bine,uite,mi-a venit acum in minte acest film extrem de impresionant "Lista lui Schindler".Oare nu de un asemenea  "Mos" avem nevoie!?

Darul pretuieste cu adevarat acolo unde este nevoie de el!Uneori e pe viata si moarte!...
Nu pe infulecate...pe blazoane sofisticate si tertipuri, viclenii,interese.

Un caz real,un film exceptional,o capodopera a cinematografiei americane semnata Steven Spielberg.
Vizionare placuta!

http://filmehd.net/schindlers-list-1993-filme-online-gratis.html

PS: Cheile se pierd ,dar se si fura!Mai trist poate, se uita de a mai fi folosite.

2 comentarii:

Aurora Georgescu spunea...

Cotat de toţi - de la spectator la cei ma bine cotaţi critici profesionişti - ca fiind unul dintre cele mai bune filme care s-au făcut vreodată, câştigător a numeroase premii, nu cred că pot adăuga ceva în plus faţă de tot ce s-a spus în sute de mii de prezentări media. Ce pot adăuga este doar faptul că acest film este o poveste din care si astazi se pot trage invataturi atunci cand vine vorba de egoismul, ura sau indiferenţa (la fel de ucigătoare uneori ca şi asasinatul în sine) ignoranta sau aroganţa multora dintre noi. Aş vrea să calific cu un superlativ nefolosit încă pentru acest film, dar nu găsesc în minte, ştiu numai că m-a cutremurat văzându-l şi mult timp am meditat asupra interacţiunilor umane. Poate că fiecare dintre noi ar trebui să îl vadă, apoi să se autoanalizeze şi să acţioneze în consecinţă. Cred că atunci am fi mai buni, ne-am lepăda de aroganţă, ne-am respecta reciproc şi ne-am stimula reciproc spiritul creativ fără invidie ...

Modart spunea...

L-am vazut cand a aparut pe ecran mare!,e cu totul altceva,mare pacat ca au cam disparut cinematografele,dureros chiar,era atata magie in sala aceea,oamenii socializau cumva impartasind tristeti si bucurii redate artistic.Cand vezi un prim -plan supradimensionat al unui chip omenesc e altceva,te face sa simti altfel frumusetea creatiei,vietii.

Spielberg declara ca filmarile au decurs neasteptat de rapid,de eficient...au mers asa de la sine ca un facut,ca si cand Dumnezeu insusi participa si dirija de sus actiunile filmarii.Se rederea la roluri ce privesc masele,multimea care sunt foarte anevoiase si dificile de surprins si redat artistic.Spirelberg este un mare maestru in scene dinamice,aici surprinde si prin alte calitati.
Da,un film adevarat,si teribil de emotionant!
Ai dreptate,ar trebui vizionat de fiecare dintre noi.
Cu siguranta lumea ar fi mai buna luand aminte la asemenea modele umane,
Avem mereu nevoie de modele,repere,idealuri!