duminică, 9 decembrie 2012

Filmul rusesc/Dragoste la serviciu

Cineva spunea despre Dostoievski ca ar fi  creat chiar un complex  in lumea scriitorilor prin densitatea psihologica a romanelor sale.Personajele sale sunt analizate individual dar si corelativ psihologic cu cele care interactioneaza  printr-o fantastica capacitate de cunoastere si nuantare a mecanismelor psihologice ce se declanseaza in contextul actiunii romanului.Cam asa stau lucrurile in opinia mea si cu filmele rusesti in comparatie cu cele americane care  raman in mare parte tributare unor criterii  si retetare comerciale.
Filmele de dragoste rusesti au un parfum,o densitate,o forta si o stralucire aparte.Frumusetea,dragostea,expresivitatea vin din interior,din complexitatea vietii ,a situatiilor ei diverse,nu reprezinta o marca a aspectului fizic,a carismei seducatoare pentru care americanii au facut o obsesie.S-a ajuns astfel fireste  la un mod exclusivitist si superficial de abordare cinematografica.



Am marea bucurie sa va prezint acest simpatic si foarte emotionant film rusesc;"Dragostea la serviciu,a carui savoare,densitate,farmec,umor vin fireste dintr-un scenariu remarcabil ,din regia lui ,si fireste din interpretarea personajelor sale principale.

Un film plin de culoare,o comedie extrem de agreabila si spumoasa...genul  de film care ti-ai dori sa nu se mai termine,care il urmaresti pe nerasuflate cu zambetul pe buze dar si cu oftatul in suflet asa cum ii sta bine in fond oricarei povesti de dragoste care presupune cumpene si momente de suspans psihologic. 




Ea,"cotoroanta"cum este poreclita pe la spate de angajati,femeia celibatara convinsa ,director la un institut de statistici,este genul femeii distante,rece,calculata,aspra ca un barbat,care mereu da ordine si este vesnic nemultumita din exigente profesionale ce depasesc insa ca abordare acea latura  amabila,colegiala,omeneasca.
El,umilul functionar... personificarea "mediocritatii"in opinia ei,altminteri nici prea frumos,nici prea destept poate... are insa sarmul si calitatile sale:simpatic,amuzant, sincer,muncitor si o trasatura comuna cu ea de remarcat ,acelasi  caracter energic si ferm!
Desi terorizat la inceput de atitudinea ei ostila,el va reusi prin indrazneala sinceritatii in anumite conjucturi de factori,(in care deseori se vor tachina,ironiza si certa  reciproc),sa imblanzeasca inima "scorpiei" iar in final prin  dragostea ce se infiripa intre cele doua lumi contrarii,ea sa-si descopere feminitatea pierduta,inima calda si farmecul personal.
Alternativ, este schitata si o alta sugestiva"poveste de dragoste la serviciu"in care ea, foarte indragostita ,vede in el o persoana "doar cu calitati" pentru ca in final sa rezulte......ei bine, hai ca nu mai povestesc, chiar se pierde din farmecul vizionarii.

Asadar,un film deosebit care realmente binedispune si incanta,un medicament pentru suflet tocmai bun de vizionat pe o vreme mai urata cand va plictisiti si simtiti nevoia de a evada in lumea fascinanta a filmelor.

Vizionare placuta!

http://filmehd.net/office-romance-1977-filme-online.html

ps; Prima parte ,ultimele vreo 7 minute lipseste traducerea.Nu este greu sa deduci cam despre ce este vorba.

8 comentarii:

Aurora Georgescu spunea...

Mulţi mi-au spus că pasiunea mea pentru literatura şi arta ruseacă, se datorează faptului că am trăit în era comunistă, dar nu este aşa!Este suficient să ne gândim la numele mari ale literaturii ruse, la baletul, muzica, pictura lor şi nu în ultimul rând la excepţionalele lor dansuri populare şi cântece. Se spune că unde sunt trei ruşi, este un cor! Aşa cum spuneai şi tu, regizorii ruşi au un fel aparte de a prezenta iubirea, reuşind să transmită spectatorului fiorul, magia sentimentelor într-atât încât chiar ai vrea ca filmul să nu aibă sfârşit. Filmul recomandat este într-adevăr o bijuterie. Timp să fie!

Modart spunea...

Eu zic...sa fie!Nu ai invatat de la neamul pisicesc sa stai si sa cugeti "torcand" amintiri in fata tv-ului!
Destreseaza sa stii!

Modart spunea...

Incearca eventual fara acest link ...adica mergi pe google si scrie siteul filmehd.net,apoi scrie sus in casuta de cautare filme :" office romance"si vei ajunge la acest film.

Modart spunea...

Da,am incercat si eu,si se pare ca exista o disfunctiune temporara.Nu cu mult timp in urma am urmarit totusi "Lista lui Shindler"Sper sa-si revina.

Hoinara spunea...

O sugestie interesanta pt o seara de weekend.:)

Modart spunea...

Cu certitudine,doar incearca si garantez ca nu vei regreta o clipa!Ce inseamna un scenariu bun,o alta perspectiva de abordare regizorala decat cea din filmele americane,impactul limbii cu particularitatile ei ca forma de expresie in sine...si multe altele pot reprezenta un subiect in plus de reflectie.
Vizionare placuta!

Mihai spunea...

Sunt racit, calculatorul da rateuri... Am sa incerc sa vad filmul pentru ca stiu ca ne faceti niste recomandari care trebuie luate in consideratie. Multumesc anticipat!

Modart spunea...

Bine ati revenit!...si eu sunt racit de ceva zile bune ,chiar bine de tot,ce-i drept nici medicamente nu am luat sa ma tratez sau sa ma feresc de vremea asta.
Uneori de la vreme,retea foarte incarcata se mai intampla sa nu poti accesa un film,sfatul meu este sa reincercati.