vineri, 11 ianuarie 2013

RETROSPECTIVA REVELATII MUZICALE 2012...

Anul 2012 printre multe deceptii,suparari mi-a adus totusi navigand pe net,trei nestemate muzicale,trei cantece Uluitoare ce  m-au rascolit complet.Ca atare am si adaugat blogului o sectiune prin eticheta "Revelatii muzicale"
Cu ele inregistrate in memoria afectiv-auditiva,ma simt acum mai bogat sufleteste! Sunt asadar foarte incantat pentru fericitul fapt de a le fi descoperit,ori poate mai bine zis pentru faptul de a fi venit in calea mea ,ca un Dar pornit din marea taina a Necunoscutului ce ne cheama cu siguranta pe cai subtile,nevazute catre inima si spiritul lui.Deschisi si atenti doar sa fim.

1)-"NARA"- apartine grupului american E.S. POSTHUMUS (din albumul Unearthed (2001))

De la ritmuri mai dinamice ce marcheaza o anume tensiune ce o putem asocia cu lumescul ,trecerea catre refren este ceva de vis, o desprindere totala de teluric ce prinde aripi prin diafane si infioratoare acorduri lirice.Uluitoare expresie artistica prin contrastul mentionat!
Pentru mine ramane cea mai tulburatoare si fascinanta revelatie muzicala a anului 2012!
Observatie:In acest clip piesa se repeta de doua ori,pentru a cuprinde mesajul mai lung dorit de autorul lui.Remarcabil montaj!.



2)- "MESAJ"- VANGELIS

Muzica lui Vangelis ocupa un loc special pe acest blog prin mai multe articole.Aceasta piesa este acum preferata mea!
O compozitie complexa ,cu o instrumentatie variata si ritmuri ce ma duc cu gandul la anumite piese simfonice clasice.Este absolut fantastica ca stare de spirit ce o transmite,te poarta pur si simplu intr-o alta lume,ca  dintr-o alta galaxie...un tainic mesaj prinde contur prin sonoritati sumbru-invalurite  ce releva  misterul si dimensiunea  cosmica a fiintei.
Clipul este iarasi unul de Exceptie !!!




3)- "NOEL A JERUSALEM"(Craciun la Ierusalim)- Compozitie/interpretare ENRICO MACIAS

Un ritm muzical bazat pe un anume balans,la care se adauga un minunat acord cu expresia sonora a cuvintelor in limba franceza!Ce sa mai spun,m-a fermecat pur si simplu!Are o linie melodica atat de calda,de curata si odihnitoare....in rest doar  auditia voastra poate completa starile schitate de mine in cateva cuvinte,greu de ales cand vine vorba de emotia incercata prin asemenea muzica.
Remarc si aici clipul muzical in blande si inspirate imagini a locurilor sfinte.



4 comentarii:

BREBULEȚ AURORA spunea...

Revelatii?! Absolut incantatoare. Multumim pentru auditia unor piese atat de frumoase!
Prima se poate numi foarte bine "Zbor". Clipul superb.
Vangelis prelucreaza ceva Hendel dar la dimensiune cosmica. Nu stiam piesa.
Suntem tot mai putini cei care au auzit despre E.Macias. Trebuie redescoperit pentru caldura muzicii sale!
Pentru aceasta postare a dvs sincer ma-nclin!

Mihai spunea...

Este intr-adevar demn de urmarit. Trei piese, trei mesaje!

Modart spunea...

Aurora,inteleg ca te inclini in fata acestei muzici ce atinge corzile sublimului omenesc,eu doar le-am cuprins aici sperand ca cine acceseaza acest blog sau articol,sa le asculte si sa rezoneze cu asemenea acorduri muzicale de exceptie.Altfel spus doar le-am impartasit altora...ma bucur mult ca au avut ecou in sufletul tau,ca savurezi o asemenea muzica.
Multumesc mult de gandurile si impresiile tale.
Mult succes in toate!


Modart spunea...

Sa inteleg ca le-ati ascultat?...nu cred.
Nu sunt de urmarit,sunt DE TRAIT!Sunt dureros de frumoase!