sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Ce ne dorim?...


Nu poti fi bun cu altii ,daca nu te preocupa sa fii tu insuti mai bun!
Nu poti vindeca cu adevarat ,daca nu cauti sa te vindeci pe tine insuti.
"Mult poate rugaciunea celui drept"- Biblia

"Un calugar s-a rugat timp de 10 ani lui Dumnezeu sa-i dea darul de a vindeca.Dupa asemenea staruite rugaciuni, Dumnezeu s-a indurat si i-a daruit harul mult dorit.
Foarte incantat si fericit,calugarul a alergat la staretul manastirii sa-i povesteasca minunea petrecuta.
Staretul l-a ascultat cu atentie si i-a raspuns astfel:
-Du-te inapoi in chilia ta,si roaga-L pe Dumnezeu sa-ti ia harul primit,si sa-ti dea in schimb darul de a-ti vedea propriile pacate."

 Cereti si nu stiti ce  cereti...se spune undeva in Biblie.Cand omul este sanatos atunci dau navala tot felul de placeri si ispite  lumesti in mintea si inima sa.Ne irosim ca atare in obiceiuri si atasamente lumesti ,nu mai avem timp de a asculta chemarea inimii catre altceva.
Esential ar fi sa cerem puterea de a iubi,ei dar asta inseamna sa suferi in numele altora,asadar sacrificii,indurerare,inima grea.Nimeni ca atare nu vrea sa iubeasca,omul modern vrea trai pe vatrai,viata lunga,fericire, prosperitate si asta pentru simplul fapt ca nu crede intr-o alta viata,in alta dimensiune.Aici si acum  e tot ce conteaza.In rest ...vorbe!
In rest asadar ,sanatate Doamne...ca ce o mai fi, nu se stie.Eventual si prosperitate materiala,nu?
Nu oare daca am cere si primi puterea de iubire,lumea de la sine s-ar orandui treptat spre pacea si multumirea tuturora?Nu oare doar iubirea vindeca cu adevarat,iar sanatatea este efectul ei?

Si totusi,e nevoie de atata iubire pentru ca exista atat de multa  suferinta in jur,iubirea sa intelegem asadar este Starea de Necesitate Suprema!
Si totusi, e clar ca exista o Vointa suprema in spiritul Iubirii!
Si totusi istoria cunoaste calai si martiri,viata se imparte intre cei multi si oropsiti si cei ce tin la putere,faima,averi,bani si conduc astfel lumea.



MENTIUNE:

Pentru bunastarea si pacea unora,axiomatic e nevoie de suferinta si boala altora.
Stranie imparteala ,revoltatoare nedreptate!Aici.Dar acolo?


2 comentarii:

Aurora Georgescu spunea...

Iubire? Oare mai există acoperire în adevăratul sens al acestui atât de minunat cuvânt? Oare mai poate fi vorba de iubire în perioada pe care o trăim acum, când totul pare numai interes?
"Prietenii" sunt aleşi doar pe criteriul avantajului, naşii -care cândva se transmiteau prin descendenţă, generaţie după generaţie, acum sunt aleşi tot după interese meschine, denaturând realţia profundă naş-fin.
Şi câtă nevoie am avea de iubire! Animalele ne pot da lecţii , dacă mai suntem în stare să ni le însuşim. Noi oamenii ne-am dezumanizat. Suntem răi, egoişti, roşi de invidii şi gelozii stupide iar cocoţatul pe cadavrele celor din jurul nostru a devenit sport naţional.
Imi pare rău de tonul dur al comentariului meu, dar este un subiect care mă frământă. Iubirea atrage după ea o mulţime de alte sentimente frumoase care fac viaţa plăcută. Iubirea înseamnă mai multă dăruire, înţelegere, toleranţă, generozitate, altruism şi lista poate continua.
O zi cu multă iubire îţi doresc!

Modart spunea...

Cineva folosea o sintagma vis a vis de aceasta lume."Totul se reduce la care pe care"...eu mai adaug o intrebare retorica: "cui ii pasa?".Asadar suprematia puterii si nepasarea se impotrivesc iubirii omenesti,si se pare ca prostscrisi suntem pe acest drum...raman doar clipe de gratie divina ce vor face diferenta in alte planuri subtile alcatuind o alta ierahie, cea a spiritului in acord cu dezideratul iubirii.
Si eu sunt foarte revoltat de "cocotatul" pe spinari docile,eterna scalvie care imparte lumea in privilegiati si oropsiti.
Cred ca iubirea presupune sa uiti de tine,sa iesi din carapacea sinelui egoist,sa traiesti uneori prin altii, prin bucuriile si necazurile lor.Prea ne invartim in jurul propriului ego,asta egocentrism se cheama.
Aura,o zi minunata asemeni iti doresc!