duminică, 9 iunie 2013

Origami Flower Decor/Pure Origami





Postamentul cu doua frunze il gasesc chiar modern si fascinant prin simplitatea si frumusetea constructiei.Pentru cunoscatori,dau cateva indicii,forma de baza "fish",apoi axele mediane pe cele doua aripi mici triunghiulare si un" reverse fold"...v-ati prins?...astept eventuale raspunsuri,intrebari.
Apoi ideea a fost sa adaug un model de floare potrivit.Dupa mai multe cautari,am aflat acest model simplu si elegant ,cu un geometrism de sinteza extrem de expresiv.Linia ferma,frumusetea stilizarii prin geometrism conduc catre un gen de origami monumental si de esenta care imi face o deosebita placere.
Arata excelent pentru decorul unui birou,vitrine ,mese etc.Simplu si foarte elegant!

Pentru floare,ceva similar aici:
http://www.happyfolding.com/files/Sonobe-Primula.pdf

ps:Centru florii este o "umbrella base" cu ajustarea de rigoare la capete.Patrat  cu latura jumatate din latura  patratului utilizat pentru floare.

3 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Foarte frumoase! au grațíe.
par a fi reale!
Felicitări!!

Modart spunea...

Nu este genul realistic acest model..Aici este vorba de stilizare printr-un geometrism reductionist ce vizeaza fireste simbolul floare.Acest gen de sinteza prin linie ferma,aspect monumental si proportii expresive imi place in mod deosebit.Sa prinzi esentialul prin mijloace de redare putine.
.Modele realiste sau foarte realiste mai rar in origami,o arta prin excelenta a stilizarii duse uneori catre abstract.
Modelul are proportii zvelte, frumoase...un mini poem din hartie obtinut din doua banale patrate de hartie.
Multumesc de apreciere.

Modart spunea...

Pardon...3 patrate de hartie!