marți, 30 iunie 2015

Cine este Dumnezeu?

Se intreba un ateu,:"Cum sa iubesti pe Cineva pe care nu-l vezi???"
Pai daca eu spre exemplu ascult muzica lui Beethoven fara sa-l fi vazut vreodata,nu am sa-l pretuiesc si  iubesc pentru spiritul muzicii oferite?Creatorul oameni buni,se identifica prin creatia sa!

Ma uit la Natura, ma crucesc de atat splendoare,ce proportii,ce ritm ,culoare,ce varietate uluitoare compozitionala,cata armonie,etc ...Iata cine este Dumnezeu spre exemplu!
Insusi Frumosul din Natura,insusi Frumosul din Arta,caci mi-e greu sa accept ca fara un anume har,vointa superioara am putea noi oamenii care suferim de atatea metehne,imperfectiuni sa realizam asemenea lucruri uluitoare prin arta.
Dumnezeu este Izvorul vietii,al frumusetii...Dumnezeu este Compozitie,acel ceva in care toate se leaga intr-un tot unitar,echilibrat,armonios,expresiv!
Daca viata aici este o intamplare,asa cum sutin ateii,formele ei cum de sunt atat de minunat ordonate si ritmate  la nivel compozitional???Nu-i vorba oare de o Vointa creatoare care tinteste catre o anume armonie?

Pot scapa din intamplare  pe o foaie   vopsele,sau pot sa-mi exercit un anume simt artistic  pictand-o!In primul caz foaia capata culoare,nimic artistic ,pete haotice,doar culoare!In al doilea caz este o interventie asumata,o vointa,un simt ce tinde sa se exprime conturand o lume in forme bine articulate,expresive,ordonate ,echilibrate,incantatoare.
Fara o Vointa creatoare superioara,un suflu,o emotie,o inteligenta,Viata ca doar expresie a unei intamplari,ar fi sa avem pardon, doar o mazgalitura!

Luati o frunza de castan  si desenati-o! Cat veti sterge pana sa ajungeti la frumusetea proportiilor ei!Poate nici nu veti reusi!Straduiti-va totusi sa va apropiati cat mai mult de model.Cata stangacie veti remarca!Parea simplu dar veti realiza ca nu este deloc usor. Si nu este decat o forma simpla,ce sa mai povestim sa desenati bine copacul intreg!
Doar exercitiul in sine va poate ajuta sa constientizati mai bine ca Viata este fantastica prin formele ei asa cum au fost create si lasate sa fie!De Cineva!Prea frumoase zau ,ca sa punem in discutie Intamplarea!
Stilizate si studiate geometric ,vei afla chiar teorii matematice uluitoare. Nimic nu este intamplator,haotic,neritmat in Natura,exista regului si principii ce definesc frumosul.
Dumnezeu din aceasta privinta este un arhitect si un geometru desavarsit!


Pentru mine ce am scris mai sus este cel mai puternic argument in favoarea existentei unui Creator!
Faptul ca asa ceva nu este adus in discutie nici barem de mari teologi,ma revolta si  intristeaza enorm!
Alte argumente nu prea tin din punctul meu de vedere,sau prea putin!
Dumnezeu este inainte de orice EMOTIE!
Iar emotia (calea iubirii) este intr-o fantastica legatura cu frumosul din natura si arta!Pecetile divinitatii pe acest pamant!
Rugaciunea fara a cultiva  o atitudine sensibila fata de natura si arta,,,este saraca si neputincioasa.Insuficienta!Dragostea de semeni ,Dumnezeu fara activarea simtului frumosului,de asemenea!
Nu poti iubi copacul fara clipa de ragaz de a-i contempla frunza!
Nu poti darui iubire fara a culege emotie!

"Frumosul este echitatatea absoluta!"- Brancusi

ps; Si Dumnezeu iarasi este,Inteligenta!Dezvoltarea stiintelor,este tot ceva in Voia Lui!
Doar prostia doare si spun unii teologi, este diavoleasca!

NB:Pentru evolutionisti:Dumnezeu insusi este o forma de Inteligenta care evolueaza!!!Ca spre exemplu de la legea talionului in Vechiul Testament la cea a iubirii in Noul Testament!
Fireste,dupa chipul si asemanarea sa fiind facut,omul re/creeaza ,evolueaza!


2 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Îmi place ce am citit. Pentru mine Dumnezeu este totul, dar mai presus de orice este Dragoste. O seară frumoasă îţi doresc din Vrancea!

Modart spunea...

Multumesc de urare!!!
Zi buna,inspirata... sa aveti!