marți, 13 iulie 2010

Coloana infinitului -origami modular


Atat modulul utilizat pentru coloana cat si floarea sunt creatii personale.Brancusi este considerat parintele sculpturii moderne ,iar fascinatia pentru universul creatiilor sale m-a determinat sa realizez acest proiect utilizand experienta si cunostintele mele in domeniul "origami modular".
"Coloana infinitului" face parte alaturi de "Masa tacerii" si "Poarta Sarutului" din marele complex de la Targu Jiu,reprezentand un triptic dedicat eroilor cazuti in primul razboi mondial.Conform unui sondaj francez online realizat de publicatia "Le Figaro",lucrarea ocupa locul patru la categoria celor mai indraznete lucrari din istoria artei moderne.Pe primul loc se afla Picasso cu "Domnisoarele din Avignon" lucrare ce anticipa miscarea cubista in pictura.

 Atelirul lui Brancusi din Paris(spatiu muzeal astazi)

4 comentarii:

Anonim spunea...

puteti sa publicati instructiunile pentru Brancusi coloana infinitului origami, va rog.

Modart spunea...

Imi pare rau,dar nu se poate....nu am timp si stare,iar modelul nu e chiar usor de realizat si explicat.Plus ca include 3 tipuri de module!
Ar lua foarte mult timp,rabdare... daca as fi avut starea necesara....poate m-as fi incumetat.

ps:Dupa cum observi, am renuntat de mai mult timp sa postez instructiuni la modele.

Anonim spunea...

Buna ziua,

As fi interesata de realizarea "coloanei infinitului" de catre dvs sau cineva care poate aplica tehnica origami, impreuna cu o clasa de copii in cadul unui eveniment organizat in Bacau pe data de 16-17 februarie. Va rog sa-mi spuneti masura in care poate fi realizat si ce costuri implica.
In asteptarea unui raspuns pozitiv din partea dvs, va multumesc anticipat!

Cu stima,

Elena Moisa
elena.n.moisa@gmail.com

Modart spunea...

Stimata doamna...cu parere de rau ,dar acest model nu este de nivel simplu pentru copii.Necesita antrenament si multa experienta de lucru in aceasta tehnica, fiind vorba de un nivel mediu catre complex.Mediu pentru avansati,complex pentru incepatori!
Am lucrat si eu cu copii origami candva,si a fost chiar dificila abordarea unor modele fie ele si mai simple,planare,ce sa mai spun cele de constructie spatiala,3d.
Asadar, daca era un model mai simplu,pretabil activitatii de grup cu incepatori,cu draga placere v-as fi raspuns afirmativ,pentru ca intentia dv ca proiect,este minunata,origami poate fi o tehnica excelenta pentru activitati de grup cu copii si chiar adulti,varstnici.
Toate cele bune!