sâmbătă, 11 septembrie 2010

Floral Balls




In general domeniul denumit  kusudama are in vedere alcatuirea fie a unor structuri stelare,fie a unor balluri cu motive stelare sau  florale.Unele  motive florale nu se diferentiaza foarte mult de cele stelare,doar cateva laturi in plus care alcatuiesc in general forme hexagonale reprezentand petalele.
Simbolic,corespondentul pamantesc al  farmecului si misterului stelar este universul floral.Artistic, motivele florale si stelare au cam aceleasi principii de reprezentare si constructie,fapt cunoscut in artele decorative si accentuat chiar in origami prin geometrismul reductiv specific.

3 comentarii:

Anonim spunea...

buna, ai putea sa precizezi cum se numeste tipul de origami folosit aici( nu doar kusudama, ci mai amanuntit)? florile, sau un link unde ai vazut cum se face/ ce carte ai poate? mersi

Modart spunea...

Buna,tot ce tine de acest spirit circular ca un ball,indiferent ca sunt motive florale sau stelare(uneori structuri mai abstracte apropiate de poliedrele regulate a caror structura se urmareste ca principiu de conexiune modulara)se include asa cum am spus la categoria "kusudama".
Inteleg ca iti plac mult aceste kusudama florale,am sa revin cu unele informatii,eventual linkuri ceva mai tarziu(astazi).Trebuie sa fac unele cautari deocamdata,nu pastrez lista anume de linkuri.

Modart spunea...

Da, aceste modele sunt in cartea "Marvelous Modular Origami" de Meenakshi Mukerji!

Cea oranj se numeste Passion Flower si gasesti aici o prezentare cum se executa:

http://www.youtube.com/watch?v=C3Q9NtJs1yk

Aceeasi persona mai prezinta pe channel-ul ei un model din carte...kusudama plumeria flower

Cea rosie(Kusudama poinsetia) are acelasi sistem de prindere doar ca se foloseste unghiul de 90 de grade.Nu am gasit un material anume,desi e mai simpla ca prima mentionata.La fel la varfuri ,conexiune clasica la mijloc

PS:Sunt necesare 30 de module,conexiunea pentru o mai buna stabilitate necesita un pic de adeziv.

SUCCES!