sâmbătă, 30 aprilie 2011

Decorul mesei de servire :Hearth - Stands (I)

Daca simbolic tabloul este inima peretelui,centrul de atentie si  expresie al suprafetelor verticale plane,ei bine rolul acesta major la nivelul planului orizontal al  mesei de servire il ocupa cardul invitatie sau standul publicitar mai cu seama cand vine vorba de o zi speciala sau eveniment promotional.
Pentru primul model s-au utilizat tehnici mixte:colaj,origami si kirigami.Este un model creatie personala ce mi-a solicitat ceva timp pana la a ajunge la aceasta versiune.Imaginea localului si banda subtire din partea inferioara au  fost decupate dintr-o revista publicitara,una din acelea stiti voi... sute,mii care  stau prafuite pe mesele din baruri ori receptii hoteliere.Personal folosesc deseori pagini din aceste reviste (gramaj aproape de cel al hartei de origami si calitati grafice) pentru a lucra diverse modele unitare sau modulare caz in care echilibrez contnutul mai agitat de forma si culoare al acestora cu foi simple intens colorate.Este si cazul acestui model,cu un suport alb obtinut dintr-o foaie A4 fara a utiliza adeziv!Avand in plan median un sertaras gen plic el permite asezarea pe verticala a unei imagini foto.Este un model simplu de realizat!
Al doile model este o adaptare personala(3 piese conectate fara adeziv) dupa acest model atractiv creat de Hans Birkeland ,model in cazul autorului obtinut dintr-un singur patrat de hartie!
Deoarece insa este destul de dificil sa obtii un rezultat impecabil in cazul utilizarii unui singur patrat de hartie(model nivel complex) si ai nevoie de o suprafata cam de 30X30 cm pentru a obtine modelul la o marime potrivita,mi-am propus o versiune prin conectarea celor trei elemente,evantai,inimioara si suport,utilizand coli marime A4.
Asadar varianta propusa de mine se realizeaza dintr-un format A4(pentru suport) si doua benzi de hartie pentru celelate doua elemente.Ideea a fost desigur si aceea de a fi cat mai economic cu materialul,in plus am tinut cont de faptul ca hartie A4 in culori si  cu texturi deosebite este mai lesne de gasit si desigur mai la indemana pentru o eventuala productie de serie. Rezultatul in aceasta versiune poate fi chiar impecabil.!Ce sa mai spun,in  acest caz modelul  este foarte usor de realizat!

 MENTION:

Foto 1,3-personal model using origami,kirigami and colage.
Foto 2,4- a personal adaption(three pieces conection) after a great model by Hans Birkeland (from a square )

PS: Voi reveni cu multe alte modele pe aceasta tema devenita recent pentru mine  un adevarat proiect !

Soon I'll poste many others models.This represents a recent and very important  project for me!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Imi place ce vad.