vineri, 20 mai 2011

Wonderful origami flowers

Ce defineste aspectul estetic al florilor obtinute prin aceasta tehnica este stilizarea expresiva prin geometrism.Practic aici nu este loc de kitsch,procedeele in sine au o puternic legatura cu geometria pura, sunt retele liniare de baza care se dezvolta  treptat prin pliere in functie de un anumit model sau idee avuta in vedere.Acest model de floare reprezinta o variatiune personala a unui model clasic de floarea soarelui.

Mention: This is  a personal variation of a clasic sunflower model

17 comentarii:

Carmen Cune spunea...

Foarte reusita floarea iar culorile alese pun in evidenta modelul.Imi place mult.

Modart spunea...

Este cu adevarat un model reusit. Piesa in sine este robusta si de mare efect cu cele 8 aripi triunghiulare centrale rasucite.Se insereaza usor de tulpina si are o stabilitate foarte buna.Mi-a luat ceva timp sa stabilesc raportul potrivit dintre dimensiunea petalelor si relieful central.

Glad to like it!

pisac spunea...

Dar de ce nu e si cum sar face

Modart spunea...

Exista cumva o lege conform careia un produs confectionat trebuie si prezentat cum se realizeaza?!

La modul de adresare atat de expeditiv si gresit gramatical,de ce ai dori tu sa faca altul efortul de a-ti prezenta instructiuni?
Nu ai asadar rabdare sa scrii corect cateva propozitii,insa ai rabdare pentru un asemenea model,evident nu tocmai usor ...sa nu-ti fie cu suparare dar poti multumi pentru diagramele de pe blog ,sunt destule si foarte muncite,in rest mai multe ,nu toti au timp de asa ceva!
Momentat si sa te ajut cu informatii nu pot deoarece mi s-a stricat aparatul foto.Si apoi ,mai conteaza zau si cum vorbim,ca doar cuvantatoare ne numim.


pisac spunea...

Scuze de greseli dar, eu am gasit un model asemanator http://www.youtube.com/watch?v=guX77GmWFr4 doar ca ceea ce in video e cerc(mijlocul), in acest model e diferit

pisac spunea...

Modele mai usoare? Primul meu model a fost pe la virsta de 8 ani o broasca.Modele usoare la ce bun cind il poti face si pe acesta http://www.youtube.com/watch?v=-ffivud1x5s , si floare soarelui mai aproape ar fi acest model http://how-to-origami.com/origami-sunflower.html doar ca la cerc e introdus inauntru si putin indoit, asa ma ghindesc eu ca a fost facut, si imposibilul nu exista, problema e in noi ca nu dorim a face

Modart spunea...

Da,dar acolo sunt petale convexe,modelul de aici este in plan concav.
Incearca ce ti-am recomandat la adresa respectiva,apoi repeta procedeul pentru un octogon.
In modelul propus de mine petalele sunt la un nivel mai jos(nu mai retin proportia urmata) apoi octogonul median devine se plieaza ca star spre interior si se rasucesc aripile lui.

Modart spunea...

Din greseala am sters se pare un comentariu anterior al meu;
Deci instructiuni un model similar prin expresia petalelor ,gasesti aici:

origami star flower tutorial
http://www.youtube.com/watch?v=guX77GmWFr4

Modart spunea...

Nu este vorba de cerc la centru,vezi ca nu stii ce este un "sink" in origami?!In functie de diviziunea la centru rezulta median,patrat,pentaxon,hexagon ,etc.liniatura lor prin alternanta vale-munte conduce catre reliefuri stelate.
Este fr bine ca esti ambitios,dar repet, ia-o andante cu o sarcina potrivita de la simplu la complex.Sunt multi care au aruncat cat colo hartia,si au injurat in sinea lor pentru ca vroiau deodata mult.Incearca sa lucrezi pe cat posibil dupa diagrame ,nu video!Dezvolta infinit mai mult gandirea.
Si in cazul mentionat ,vezi ca exista diagrama acelei flori pe situl persoanei respective.

pisac spunea...

Ambitios unii imi zic incapatinat,eu nu am azvirlit hirtia atunci cind incercam acel scorpion dar o mai lasam pe 5 min sa ma mai ghindesc si pin la urma am facut, iar de injurat taman ce numi place, si da stiu ca nu numai dupa video si dupa http://www.tuvy.com/resource/orgami/animals/snail_g.gif .In cazul mentionat, diagrama flori ?

Modart spunea...

La video dedesubt scrie "afisati mai multe" da click si exista acolo mentionat un link catre diagrama...pe blogul persoanei respective vei gasi si alte modele deosebite,in special remarc un model de cutie hexagonala din doua bucati de hartie.,plus diagrama in pdf.

pisac spunea...

Am mai postat http://how-to-origami.com/origami-sunflower.html dar cretca nu teai uitat e exact cu 8 ca si cea pe care ai facuto doar ca mijlocul nui dar la mijloc, am ghindit si trebuie a indoi si a o indtroduce inauntru.

Modart spunea...

Eu ma uitasem pe yt,nu pe google...exact,acela este modelul de baza,doar ca eu am folosit o alta inaltime pentru "sink",alt raport care sa-mi permita acea rasucire.Incearca sink-ul mai aproape de varf...modelul l-am executat mai demult,nu-mi amintesc fireste la cate sute am lucrat sa-ti spun exact reperul.


pisac spunea...

acea proportie am cam gasito,si inaltimea cum se primeste din o fila A4,iata proportia http://i.imgur.com/uzpM3.jpg cum mi sa primit si mie,acum nu mai ramine decit tulpina,dar dupa cum vad aici pe site e una cam cegasibila pe net,diagrama ori nu,so fie, dar nu o am

Modart spunea...

Vezi tulpina cu frunza pentru traditionala lalea!
In engleza " origami steam and leaf"..scrie si gasesti destule informatii despre.Ori "origami tulip with steam and leaf"
Nu-ti gasesc acel jpg.

pisac spunea...

dar acum https://lh6.googleusercontent.com/-o_xmVYZRjD8/UMMhE3tfujI/AAAAAAAAAPc/a-x5L6fIvgQ/s912/Edit.JPG ... si nu mai accepta daca esti admin mesajul sa fie pe blog doar uitete la imagine

Modart spunea...

Tu vrei sa-mi arati rezultatul lucrat de tine prin acel jpg.?...nu il gaseste pe google.Da adresa de site eventual.