miercuri, 1 iunie 2011

*** GALERIE KUSUDAMA ORNAMENTS ***

MENTIUNE:Acest articol cuprinde selectiuni a unor modele remarcabile, iar pentru a fi cat mai elocvent in privinta diversitatii fantastice de modele in acest domeniu am inclus atat piese realizate de mine dar si multe  lucrari executate de diversi alti autori!!!Toate imi sunt cunoscute ca mod de executie,doar timpul si spatiul nu-mi permit a le executa pe fiecare in parte.Am apelat asadar la ajutoare!

MENTION: This article includes selections of some of the most remarcable models  (of course in my opinion),and for to be more elocvent about the great diversity in this domain I introduced not only workes made by me ,but also many others workes by others authors!If somebody has objections about to use his/her photo-work  in this gallery,than  just say me.Thanks to everybody!

                                                    PREZENTARE GENERALA




KUSUDAMA ORNAMENTS:Gen decorativ in origami modular in care se urmeaza principiile de constructie geometrica specifice poliedrelor , cele mai vizate dintre acestea fiind :dodecaedrul,icosaedrul,icosidodecaedrul , icosaedrul truncat si cubul.
Imbinand expresia acestor poliedre cu motivul floral sau stelar rezulta piese decorative  ce se apropie de structura sferica sau sferic-stelata,structuri estetice fundamentale in artele decorative care denota spiritul  de armonie impecabila  si atmosfera celesta.
Fermitatea geometrica ,stilizarea ,simetria ,repetitia, alternanta cromatica,aspectul hartiei utilizate(textura ,cromatismul ,valente grafice ori picturale),imaginatia combinativa dintre structura specifica unui poliedrulu si anumite motive decorative(flori,stele,frunze,spirale) sunt aspecte si procedee esentiale care definesc frumusetea si gradul de atractivitate a acestor piese decorative.
De asemenea trebuie mentionat faptul ca in marea lor majoritate ambitia autorilor genului urmareste o conexiune fara a utiliza adeziv,ceea ce vreau sa reliefez aici  este faptul ca ori de cate ori avem de a face cu productii origami in general, trebuie sa luam in consideratie INVENTIVITATEA ,inteligenta creativa specifica procedeului de executie!

"KUSUDAMA ORNAMENTS" CA ELEMENT  DECORATIV  IN AMBIENT .

Este vorba in primul rand de suspensii tavan,in interioare sau vitrine caz in care ele se pot imbina pentru mai mult efect si cu alte elemente confectionate din hartie:pasari,flori,fluturi,corpuri simple geometrice,margele,etc
Este un aspect care tine fireste  de imaginatia si simtul compozitional al decoratorului si care trebuie sa aiba in vedere caracterul,destinatia locatiei respective.Posibilitatea de a alege contrastele cromatice dorite,de a varia dimensiunile unui model in functie de marimea spatiului existent,de a selecta dintr-o multime impresionanta de modele,de a utiliza mesajul publicitar in cadrul unor suprafete plane  ce alcatuiesc ansamblul decorativ,reprezinta fireste avantajele acestei tehnici pentru cei ce se hotarasc sa o cultive ca element de decor.Un deosebit efect in cazul sarbatorilor de iarna si primavara se poate obtine prin origami in general multumita faptului ca in acesta tehnica exista o deosebita preocupare pentru elaborarea de forme si structuri florale sau stelare.Kusudama prin excelenta  defineste spiritul si atmosfera de sarbatore!



TIPURI DE KUSUDAMA

Conform experientei personale am ajuns la diferentierea a trei tipuri fundamentale de ornamente Kusudama:
  • Kusudame cu un relief simplu preponderent geometric
  • Kusudame cu un relief dens alcatuind la varfuri motive florale sau stelare ori cu aripi laterale  prelucrate prin arcuire sau spiralare  
  • Kusudame combinative intre structuri preponderent geometrice si modele decorative lucrate separat si insertate in golurile structurii geometrice de baza 

KUSUDAMA ORNAMENTS GALLERY
(Best Selections)
                                                      
  • PLEASE MENTION  THE  BEST  5  KUSUDAMAS IN YOUR OPINION !!!( write their numbers)
  •  VA ROG MENTIONATI  CELE MAI BUNE 5 KUSUDAME IN OPINIA DV.!!!(scrieti numerele corespunzatoare)                                               
1) Icosaedru cu pentagonal flower relief


2)Chrisantheum ball




3) Morning Glory 




 4)Star Igel
                                                                    
5)Icosaedru buclat




6)Carambola ball


7)Sakuradama


8)Bascetta Star

9)Delicacy


10)Ball Arabesque


11)Kusudama Ostrun

                                                     
12) Cub truncat cu staruri octogonale 


13) Rafaelita


14)Sparaxis


 15)Combinativ "Kusudama Electra" cu "Carambola flower"


16)Flower Star

17)Hydrangea Ball


18) Kusudama cu Star Relief 


19) Stella Conica


20)  Stars Ball


 21) Kusudama Oriro


 22) Kusudama Seastar


23) Icosaedru truncat 


24)Kusudama Tulip

 25) Icosaedru (kantenmodule)


 26 Poinsettia Kusudama



 27) Kusudama Sun Ball


 28)Kusudama "Diamond Bridge"


29)Kusudama Kawasaki

   

30) Kusudama Firefly

31) Kusudama Butterfly 


32) Kusudama Spring




33) Kusudama Batafurai



34) Ball of Stars


35)Ball of squares
  

 36) Kusudama Ornament


 37) Kusudama Rose
                                                            

38) Floral Globe


39) Kusudama Brocado


 40) Combinativ: Icosidodecaedru cu motiv floral


41) Kusudama Infiny


42) Kusudama combinativ:Icosidodecaedru Stelat cu motiv floral


 .........

10 comentarii:

L spunea...

Very beautiful kusudamas!!!!!!!

Lucas Guesser
www.origamiconstructo.blogspot.com

Modart spunea...

Glad to like it!

Cata spunea...

5 - 3 - 13 - 26 - 37

Carol spunea...

Wow, Modart, a lot of incredible kusudamas in this gallery, it's hard to choose... And I'm flattered to see my pictures in your selection!
But these caught my eye: 20, 26, 37, 40, 42.

Modart spunea...

Thanks Carol for your vote....your works are really very good ,and the photos too.At some images I put an white background ,it is the case also with one of your work,I hope it doesn't mind so much?!
Very glad that you enjoy 40 and 42,they are my last two kusudamas ,with some personal ideas.....have you seen their posts?

Modart spunea...

Multumesc de vot Cata!
Nu uita totusi si de cateva cuvinte!

mikaela spunea...

Minunatiile astea chiar smulg respiratia.M-as bucura sa ma pot abona prin e-mail.

Modart spunea...

Minunatii inteligente prin constructie,exercitiu de terapie prin creativitate imbinand spiritul geometric cu cel artistic!...Ma bucur de o asemenea apreciere,ca mai exista si oameni iubitori de frumos,de activitati practice inedite,nu care doar dau din gura si nu se mai satura auzindu-se ....
Sa te abonezi prin email?...nu inteleg.
Multumesc de vizita!

mikaela spunea...

Da,poate pare putin ciudat,dar intotdeauna cand gasesc ceva mai aparte ma abonez ,pentru a afla noutati,sau ,pentru a nu rataci adresa blogului respectiv.Am descoperit blogul acesta de ceva timp si o perioada nu am mai revenit,dar nu pentru ca nu as fi vrut.

Modart spunea...

Am inteles.
Esti oricand binevenita,placerea este de partea mea.Multumesc de vizita.

Un feed-back este intotdeauna o asteptare constructiva pentru autorul unui blog.