sâmbătă, 6 iulie 2013

Cancerul,Ignoranta,Iubirea si Sentimentul Crucii......

Se stie stiintific ca toate celule din corp lucreaza pentru binele intregului organism.Un efort necontenit.Cand o celula se razvrateste si incepe sa lucreaze doar  pentru sine,devine o celula egocentrica,adica o  celula cancerigina.Astfel apare cancerul!

Cineva, undeva pe un blog, scria despre oamenii care ii plac ,despre ce calitati aprecieaza ea la oameni.
Am cazut apoi nitel pe ganduri .Da, mi-am spus, imi plac toti oamenii ,exceptandu-i pe cei ignoranti.Ignoranta ma sperie,este consider echivalentul crimei in plan inactiv.
Daca vom ajunge vreodata sa intelegem ca sunt atatea forme de a ucide,precum ignoranta,invidia,calomnia,ura...vom fi atunci cu siguranta mult  mai preocupati de a ne slefui, educa .
Cred ca valoram mai cu seama prin cat stim a arde pentru altii,...este liantul care intregeste,leaga, armonizeaza viata ta cu sufletul lumii intregi.
Cred ca iubirea tine de o anumita atitudine sensibila fata de fiinta lumii ce ne inconjoara ...de la firul ierbii si pana la stele,de la aproapele tau de acasa si pana la orice om de pe strada si de oriunde ar fi el,si din orice colt de lume.
Cred in sentimentul crucii ca forma si stare superioara a unei constiinte extinse!


2 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Despre iubire parcă nu prea aș putea vorbi.
Ea se simte.
Se răspândește .
Sau se primește.
O simți în privirea cuiva, într-un „bună dimineața „! rostit din suflet. O simți dacă ești bine primit într-un loc de care te temi. Știi ceva? am întâlnit persoane foarte importante, care știu să fie atât de modeste în relația cu oricine, dar am văzut altele, „ajunse„, care ironizează grosolan orice și pe oricine.
O să-ți spun din nou: suntem diferiți.

Cred că se poate muri( și) de tristețe.

Modart spunea...

pai vezi...o atitudine sensibila fata de lumea inconjuratoare,adica nici cum ignoranta! asta doare cel mai cel!
Nu stiu daca a fi diferiti ar fi o justificare,eu cred ca omul se poate educa.Daca nu,atunci da-mi voie sa nu mai inteleg nimic de la lumea asta.

Da, cu siguranta se poate muri de tristete!
Si asta tot de la ignoranta vine...si multe altele desigur.