marți, 11 februarie 2014

Mireille Mathieu/Vous lui dire



Daca ar fi sa-i fac un repros lui Mireille Mathieu(sa ma ierte,nu o spun din rautate),ar fi faptul ca in toata cariera ei ,nu a stiut sa-si promoveze acel repertoriu propriu de exceptie,cantand adeseori in marile concerte cantece mai comerciale,incluzand mereu cantece din repertoriul lui  Piaf ,ori slagare celebre din repertoriul international.

Cu multi ani in urma citeam undeva o afirmatie "ca nu i-ar mai fi placut cantecele ei."Atunci am ras in sinea mea,mi se parea chiar o aberatie,am luat-o drept zvon,barfa.rautate.Azi constat cu mare uimire multumita netului ,ce repertoriu fabulos si ce minunatii de cantece complexe,rafinate,superb orchestrate are in repertoriul ei.Cantece care din pacate constat cu aceeasi mare uimire lipsesc din  concerte,locul principal ocupandu-l mereu cum am mentionat anumite cantece.Ori obositor de repetitiv anumite cantece din perioada debutului,si acelea nu dintre cele mai stralucite .
Se pare asadar ca vorba cu pricina era fundamentata ,cuiva i s-ar fi marturisit si nu a scapat  ca deobicei  publicitatii.
Sa sufere oara celebra cantareata de o anumita boala?
O spun gandindu-ma totodata la mine insumi.Deseori am sentimentul ca ce zic si fac altii este mai deosebit,nu  gasesc in ce realizez eu multumirea deplina,sinele propriu..Traiesc adeseori cu sentimentul lui "altii" ,nefiind capabil sa-mi vad propriile calitati,realizari.Constietizand aceasta carenta,a trebuit sa lupt,sa o iau cu incetul ca sa ma remontez,sa invat sa ma iubesc putin cum s-ar spune.Se adauga, ca si cand nu ar fi de ajuns,un soi de perfectionism care vorba unui profesor  din facultate," e boala grea".


Revenind la celebra artista,iata mai sus o minunatie de cantec care ar fi putut fi un mare slagar international...nu este cunoscut din pacate (ca atat de multe alte cantece de exceptie din repertoriul personal) decat de admiratorii  si fanii ei.
Pacat ca persoanele apropiate,ma refer la muzicieni,impresariat, si de ce nu, chiar familie,nu i-au atras atentia asupra acestui  repertoriu de exceptie,uitat parca,prea rar adus la iveala,nevalorificat si nemediatizat cum merita.





3 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Nu glumesc. Nicidecum.
Cum ar fi fost sa-i fii impresar??

Melodia este superba!

Modart spunea...

Cred Gina ca in primul rand as fi purtat foarte multe discutii cu ea,incercand sa-i schimb perceptia despre ce e al ei,despre propriul ei repertoriu de valoare care fireste ar trebui sa ocupe locul principal intr-un concert.Crede-ma i-as face lista,desigur ca ea ar decide,dar as si ruga-o insistent sa renunte la obsesivele ei cantece si la Piaf.
Canta fantastic Piaf,dar totusi,fiecare cu ale ei,cu viata ,stilul si repertoriul personal de suflet.Da,omagial uneori ,sunt perfect de acord,insa la ea a devenit clar obsesie.

In 2002 spre exemplu a lansat un album superb,orchestrate de exceptie,melodii grave mult spiritualizate..ce mai,multi au spus si pe bune ca este cel mai bun album al ei!Ulterior le-a canta extrem de rar ,ocazitional,sau nu prea ...
Nimeni nu-i perfect,cred ca e vorba de o anumita boala asa cum am scris.Problema este ca altii trag de ea ca sa-si umple buzunarele,primeaza interese felurite ,dar un prieten adevarat ,un bun sfatuitor,un ajutor nu prea are.
Imi cer scuze daca as fi spus aici prostii,este opinia mea,,,si judec de stiut ,luand in calcul si multe alte aspecte ce nu le-am mentionat.


INCERTITUDINI spunea...

Cum sa spui prostii?
Cititorul simte in fiecare propozitie Admiratia sincera, cunoasterea si Recunoasterea Valorii!