miercuri, 9 ianuarie 2019

Poezia culorilor vibrate/De la abstract catre figurativ.



In prima faza se reda  structura panzei utilizand o pasta de modelat(exista mai multe modalitati de obtinerea a diverse structuri ),apoi se vibreaza cromatic intreaga suprafata  prin amestec energic de culori calde si reci  pastrand o anumita dominanata!Prin unele stergeri,tamponari,,,se confera unitate de ansamblu iar rezultatul datorita denivelarilor structurii redate la inceput capata o picturalitate,textura si expresivitate aparte.
Urmeaza un decupaj de planuri reprezentand relatia pamant-cer,pastrand in acest caz o zona circulara vibrata care va reprezent soarele.
Uneori la inceput exista  doar  un joc cromatic sub impulsul de moment,pentru ca ulterior in functie de cromatica si structuralitatea vibrata obtinuta  pictorul sa  gaseasca  o idee creativa in a figura/sugera ceva.
In acest caz a avut de la inceput in minte se pare ce isi dorea sa realizeze.
O lume imaginara in care abstractul se impleteste usor cu figurativul!Ador acest gen tematic in artele vizuale!

Recomand canalul acestei doamne pentru a  invata multe lucruri interesante despre cum poti obtine diverse structuri si reverberatii cromatice(nuante si tonuri) necesare  intr-o pictura cu valente senzitiv-picturale!

Niciun comentariu: