duminică, 8 august 2010

BENEFICIILE PRACTICII ORIGAMI


 

Poate deveni cu siguranta un hobby prin aceste calitati esentiale mentionate in aceast joc puzzle de cuvinte,special  conceput pentru partea motivationala a unui proiect personal intitulat "Curs de origami modular si decorativ".
                                            
                                              H O B B Y
          T E R A P E U T I C
                             A T R A C T I V
                               I N T E L I G E N T
                                   E D U C A T I V
                               E C O N O M I C 
                                 C R E A T I V

Dezvoltand aceste scheme,iata in continuare cateva argumente majore care recomanda aceasta activitate ca un excelent mod de formare si dezvoltare a unor competente si valori in plan educativ,creativ si terapeutic:

  •  simtul ordinii si disciplinei prin parcursul exact necesar finalizarii unui model 

  • capacitatea de concentrare,perseverare prin insasi curiozitatea si ambitia ce o starneste nota de atractiv si inedit a activitatii precum si diversitatea fantastica de domenii si modele existente.

  • memoria si intuitia practica de lucru prin dorinta replierii unui model si invatarii etapelor acestuia de lucru

  • capacitatea de reprezentare si proiectare in spatiu prin geometrismul specific atat in plan bidimensional cat si tridimensional(important pentru elevii cu veleitati pentru arhitectura,design,inginerie constructii,sculptura,modelaj) 

  • capacitatea de observare si analiza prin studiul comparativ intre forma diagramata si rezultatele practice ale fiecarei etape executate

  • gustul pentru frumos si modernism prin stilizarea geometrica  puternica specifica redarii formelor naturale in aceasta tehnica ori prin abordarea structurilor poliedrice simple sau decorative.

  • imaginatia si simtul de creatie prin exercitii de imbinare a formelor realizate intr-un decor sau produs decorativ dorit,si desigur prin ambitia de performanta artistica caz in care experienta in timp poate conduce chiar la elaborarea de modele personale.

  • exprimarea  personalitatii creative si afective prin oportunitatea de a construi forme si structuri diverse(material ieftin,conditii minimale de desfasurare) si prin bucuria de a darui(origami gifts) ori invata pe altii diverse modele insusite.

  • stimularea ori recreerea pshicului prin cromatism si constructivism,combaterea plictisului si deprimarii prin inventivitatea,farmecul si diversitatea provocatoare a domeniilor si modelelor existente.

                                                                                                 
                                                                                            - redactare personala-

2 comentarii:

Florina Mitrea spunea...

Minunat modart,
aproape acelasi lucru il gandesc si eu despre ORIGAMI. Poate facem schimb de idei. Eu m-am specializat in flori, dar sunt deschisa la noi idei.

eu sunt pe http://florigamibonsai.blogspot.com

Hristos a Inviat!

Modart spunea...

Adevarat a inviat!!!