joi, 27 octombrie 2011

Origami Cube - Best simple unit with diagrame!

Prin expresia ferma a unghiurilor drepte si a planurilor paralele echidistante,cubul nu are absolut nimic tendentios ca si expresie de ansambu (arcuri de cerc,unghiuri ascutite sau obtuze)...inspirand ca atare starea de calm impecabil si sobrietate ,traducand in limbaj vizual ideea de disciplina,ratiune pura,obiectivitate,justitie.
Inscriind perfect sfera si avand o maxima stabilitate comparativ cu celelalte poliedre regulate a fost nu intamplator asociat ca simbol  de catre Platon cu elementul pamant.

Despre forta de expresie a cubului ,nu poti insa a te convinge cu adevarat decat in masura in care l-ai construit corect tu insuti , pentru ca mai apoi sa-l cercetezi cu atentie atat contemplativ cat si ca prezenta tactila.
Cand exercitiul de constructie este unul simplu,atractiv si la indemana oricui (12 patrate de hartie de aceeasi dimensiune si nimic mai mult,deoarece prin pliere se obtine un sistem eficient de conexiune la capete fara a fi necesare taieri sau adeziv),ei bine rezultatul devine  si mai apreciabil  prin  inventivitatea acestei tehnici care ofera bucuria de a construi in mod placut si inteligent!

Modulul prezentat in acest articol apartine lui Tomoko Fuse si este pe cat de simplu de realizat pe atat de eficient prin conexiune putandu-se obtine un rezultat chiar impecabil!
Sunt multe module inedite  la capitolul "origami cubes" ,unele cu efecte mai decorative,altele mai simple geometrice ca acesta,insa din multe cate am lucrat acesta este cu siguranta unul dintre cele mai bune,foarte potrivit totodata ca exercitiu de inceput in origami modular.

I very apreciatte this unit by Tomoko Fuse, simple and with an easy connection in general !You can get an  impecable and strong result!

Niciun comentariu: