marți, 3 ianuarie 2012

IMNUL UMANITATII / Vangelis:Conquest of Paradise



Incredibila prin simpliatea liniei melodice in acorduri sobre si suave ce rasuna prin cadenta si ritmicitatea specifica  ca un staruitor rememeber si indemn...aceasta atat de inspirata compozitie muzicala purtand semnatura Vangelis, ar putea fi lesne desemnata de un juriu international pentru a reprezenta insusi "Imnul umanitatii"!!!
Pentru mine acest cantec are o miraculoasa putere de a transmite sentimentul trecerii si al vesniciei timpului in subtil si profund acord cu spiritul istoriei...resimt in tonalitatile lui usor grave,repetitive, glasul generatiilor trecute ce vorbesc despe esecuri,revolta,zbucium,durere,aspiratii,bucurii, impliniri...le simt prezenta in imagini proiectate cu ochii mintii in adancul inimii,...traiesc astfel prin auditia lui  momentul prezent,mai matur si de o apasatoare frumusete in toate si tot,de la firul ierbii si pana la stele,de la stele si dincolo de ele ...resimt iarasi un tainic indemn de pace si   armonie pentru generatia de astazi si generatiile viitoare....

Mai adaug un singur lucru: ori de cate ori ascult muzica lui Vangelis,imi da o stare uimitoare de bine....ma ajuta pentru un timp sa ma desprind  de cele lumesti,de raul lumii,de valorile ei derizorii ,regasesc acea scanteie divina din mine,regasesc cerul din mine... evadez pur si simplu  intr-o alta lume,una cu siguranta mai buna!

Congratulations for the author of this musical clip!!!Wonderful!!!

2 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Mai întâi „te-am citit„.
Foarte frumos! Profund!
Apoi, am ascutat muzica!
Nu este chiar genul pe care îl ascult de obicei, dar îmi place.


Suntem ceea ce visăm!

Modart spunea...

Este foarte adevarata afirmatia "suntem ceea ce visam"...important este ca visul sa fie unul foarte cuprinzator,sa fie loc de toate si pentru toti,sa depasim sinele egoist...mai presus insa de vis ramane realitatea faptelor...prea multa suferinta!