marți, 30 octombrie 2012

Muzica e pretutindeni,trebuie doar sa asculti....


 Un film foarte placut pe care il recomand ca si terapie dupa o zi grea de munca,ori in momente cand te simti  foarte tensionat. Dincolo de firul narativ al povestii intr-o nota usoara,mai sumara, razbate aici insa o minunata pledoarie pentru muzica prin secvente foarte inspirate si bine realizate.Magia muzicii este personificata in acest film de geniul unui copil "abandonat"care simte ritmul muzicii in fiece sonoritate a naturii inconjuratoare.
Micul Mozart va fugi de la  orfelinat plecand in cautarea parintilor despre care i s-a spus ca l-au abandonat.Insa prin harul muzicii el resimte telepatic ca nu este adevarat,ca doar s-au ratacit pentru un timp si intr-o zi se vor intalni. In inima sa exista o conexiune cu muzica lor,ambii parinti fiind muzicieni.

Tema filmului este asadar  muzica ca si chemare a naturii inconjuratoare dar si ca o superioara chemare a inimii care poate reuni destine separate,ratacite,nefericite.
Un film sensibil,magic menit sa odihneasca si sa bucure!...

Vizionare placuta!:
http://www.1filme.ro/2011/12/08/august-rush/

4 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Cred că am văzut filmul.
Oricum, sunt restanțieră la acest capitol, adică la filme.
Fug mult prea iute zilele..

Mihai spunea...

Interesant. Din pacate, eu nu ma prea uit la filme. Ma obosesc (am probleme de vedere).

Modart spunea...

E greu sa le impaci pe toate cum s-ar spune...cand ai de ales dintre mai multe lucruri ce ti le doresti,fireste ca nu stii cum sa-ti imparti timpul,devii chiar stresat.Deciziile ce trebuiesc luate, dau batai de cap uneori.

Modart spunea...

Filmele bune nu obosesc.Cat se poate, poti "risca",oricum se incarca memoria afectiva in mod pozitiv ceea ce este foarte important cred eu...altminteri fereasca Dumnezeu de probleme grave!