luni, 8 octombrie 2012

Intre ura si iertare/Amish Grace


Un scenariu si un film inspirat dupa un caz real care a socat opinia publica,un tulburator  mesaj despre iertare despre semnificatiile si importanta ei din perspectiva crestina.Spicuiesc cateva idei:Nu lasa inima ta sa fie acaparata de ura,iti va macina sufletul si pacea interioara,doar iertand si prin puterea credintei poti pastra o inima mai curata,iertarea vine dintr-o inima deschisa,este neconditinata,o ai sau nu.A ierta nu inseamna a uita.Dumnezeu promite pacea cu o conditie:Sa iertam!
Ce te faci insa cand este vorba despre crima ,despre moartea propriului tau copil,poti ierta?...iata un film remarcabil pe aceasta tema complexa,un film ce marturiseste despre fapte si atitudini reale,nu fictive,care ridica multe intrebari dureroase si da totodata raspunsuri uimitoare, delicat-nuantate,cel putin demne spre a reflecta cu maxima seriozitate.
Cred ca acest film poate  fi de mare ajutor celora care au traversat perioade cumplite in viata,care au cazut prada disperarii si urii...un film cu valoare terapeutica ce deschide calea introspectiei profund umane,un film ce are marele merit cred eu ,de a starni nebanuite resurse interioare necesare impacarii cu noi,cu semenii, cu Dumnezeu.

Nu ratati acest film!
Iata un link unde il puteti viziona,sper sa nu fie probleme!

http://www.1filme.ro/2011/01/06/amish-grace-2010/

2 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Îmi place tema!
Sper să am mâine timp să văd filmul.

p.s. prin pasiunea ta pentru filme de introspecție sufletească faci un lucru profund uman- dai soluții pentru găsirea echilibrului uman, atunci când corabia se înclină.

Modart spunea...

Un film bun ca si o carte poate juca un rol covarsitor in viata omului.Semne bune arta are!
Chiar te rog sa-l vizionezi,nu o sa regreti o clipa...e genul de film care te pune pe ganduri,si un subiect de reflectat pentru mult timp.