vineri, 13 septembrie 2013

Cainii maidanezi si omul/Drepturile animalelor!

Sa fie clar un lucru: Exista urmatoarele cazuri"
1)Caini maidanezi care se feresc de oameni,nici nu-i latra nici nu-i musca!
2)Caini maidanezi care latra dar nu musca!
3) Caini maidanezi care latra si musca in anumite cazuri oameni!(din turbare,spirit de haita care apara un teritoriu,rase agresive,caini inraiti de oameni))
4) Caini maidanezi care in anumite cazuri pot musca mortal omul!(o extrema rar intalnita,nici lupul baremi nu ataca omul oricand))

Luand Bucurestiul ca unitate de masura:
 Sunt fireste mii de cazuri care v-au latrat(este glasul lor in fond) ,sa fie  spre o suta,nici pe atat nu cred care  au si muscat in anumite situatii mentionate,si din cate stiu eu vreo 3,4 cazuri care au atacat mortal! De-ar fi fost mai multe cazuri mortale cu siguranta mass-media nu le-ar fi scapat din vizor in buletinele informative!
De retinut,cainele nu ataca din dorinta de a ucide,nu mananca oameni,nu este fiara,ci animal care isi urmeaza anumite instincte de aparare ,fie viata sa cand este agresat,fie un anumit teritoriu incredintat spre a-l pazi sau habitat unde s-au adunat in haite aparandu-si in fond dreptul lor la un loc pe acest pamant.

Si acum daca este sa va ganditi nitel cati caini au fost ucisi de oameni,agresati ,hartuiti cu sadism,violenta nu este greu sa realizati ca diferenta e uriasa si extrem de injositoare in detrimentul rasei umane.
Astfel in  istoria noastra mai recenta, de ceva decenii incoace mai cu seama, s-a tras un semnal de alarma ! Adevarat fiara poate fi adeseori omul ci nu animalul!Astfel acea parte superioara a umanitatii din noi constienta de interventiile umane brutale in masa asupra rasei animale din anumite interese meschine sau pur si simplu sadism,a luat initiativa  de constituire a unor organizatii si legi pentru protectia si drepturile animalelor!
Noi ca natiune iata dovedim nu numai ca nu respectam aceste legi,dar am ramas cu aceleasi mentalitati extremiste barbare de tip medieval ori comunist totalitarist.

De retinut ,cazuri de oameni care se plang de agresivitatea acestor caini sunt acolo unde s-au creat niste haite din diverse motive de neglijente,ignoranta,caz in care edilii oraselor nu au luat nici o masura!
Aceasta era masura fundamentala care se impunea ,de a anihila aceste focare care pot reprezenta evident un pericol.

Ce se va intampla cu cainii maidanezi.Preconizez urmatoarele 2 aspecte cumplite"

1)-marea majoritate nu vor fi eutanasiati ci otraviti! Costa mult mai putin decat acele injectii letale ,e mult mai usor sa arunci niste carne otravita,decat sa-i prinzi samd...se vor raporta insa eutanasieri in masa, si desigur anumiti bani alocati mortii civilizate prin eutanasiere vor mai umple niste buzunare.
2)-din exces de zel prostesc,vor fi exterminati multi caini inofensivi,prietenosi care se incred in oameni...ce sa mai spun de bietii catei care abia au deschis ochii...iar cei cu instincte mai puternice ,mai agresivi,turbati vor scapa in multe cazuri,deoarece stiu sa se fereasca,sa se apare cu indarjire,sa fuga,etc...

Boicotati va rog aceasta orodonata de cosmar!Parlamentari,faceti diferentele,nuantati-o baremi corespunzator! Eutanasiati cazurile necesare,nu taiati intreaga padure!!!!
Cei abilitati care reprezentati drepturile animalelor in Romania  inaintati va rog Contestatii la nivel european!
Facem parte totusi din Uniunea Europeana!







Niciun comentariu: