miercuri, 9 octombrie 2013

Proiectii


"In aceasta lume holografica, toti ceilalti sunt tu si tu intotdeauna vorbesti cu tine insuti. Atunci cand folosesti un cuvant denigrator pentru cineva care a facut o greseala, opreste-te si gandeste-te daca nu ai putea folosi acelasi cuvant si pentru tine. Daca esti cinstit, raspunsul va fi in mod invariabil afirmativ. Lumea este o oglinda uriasa, care intotdeauna reflecta parti din noi insine"

Tot articolul aici:

http://www.damaideparte.ro/index.php/ceea-ce-este-proiectat-asupra-celorlalti-nu-acceptam-in-noi-insine/3206/

Deduc ca ne cam scaldam cu totii in aceeasi apa...adica bun sau rau,harnic sau lenes,onest sau escroc,martir sau calau etc,etc nu mai conteaza,intram in aceeasi oala ,un mare ghiveci terestru omenesc in care vorba lui Shopenhauer s-ar potrivi de minune:"lumea e cum este si ca dansa suntem noi !"
Asa sa fie oare?
.





2 comentarii:

irina spunea...

Puncte neconectate sau deconectate au doar oamenii slabi, care nu se cunosc. Fiecare avem o amprentă, suntem un brand, cunoscut sau obscur, dar un brand. Nu proiectăm asupra altora ce ascundem în noi, de noi. Şi dacă mă răţoiec la cineva înseamnă că a greşit sau mi se pare mie că a greşit cu ceva. Dialogul lămureşte problema.
Dacă îi dau cu geanta în cap unuia pe care îl prind cu mîinile după_portofelul meu, înseamnă c-o fac pentru că am copiat într-a cincea la geografie şi am ascuns-o până atunci? Absurd...
Teoria cu suntem toţi o apă şi-un pământ o fi scoasă de industria textilelor de serie.
Ar vrea ei! :)

Modart spunea...

Asa zic si eu cam,,,avem o ampenta personala,iar interconexiunile de care vorbesc ei ,hm ma lasa rece...sunt si unele adevaruri ,dar sunt multe erori ,se generalizeaza,ma rog ,nu intru in subiect acum,chestia este ca teoria asta e la moda nu gluma,am tot auzit de ea...Oreste o tot canta,o avea si ca motto intr-o forma succinta la el pe blog,si vine se pare din cate am dedus din unele religii orientale.Adaptata la timpuri moderne aici,,.are priza se pare pentru multi.