miercuri, 16 octombrie 2013

In cautarea unei familii

Interesant este cazul cu problematica lui ,mai putin realizarea cinematografica in care retetarul comercial isi spune evident si aici cuvantul.Sunt multe aspecte discutabile,oricum merita vazut si de analizat.
Un film placut si interesant despre ambitie,dragoste materna,sacrificiu,abandon,familie si nu in ultimul rand despre neajunsurile unei societati in cazul rezolvarii unor situatii defavorizate.



Un film bazat pe fapte reale,este vorba despre  cazul unui tanar american de origine romana care isi doreste sa ajunga student la Harvard.Fara tata,mama foarte bolnava mereu spitalizata,fara sprijinul serviciilor sociale la un moment dat pentru a-si termina baremi colegiul,Alex ,un elev eminent,se vede nevoit in final de a cauta singur o familie vitrega adoptiva.Cum s-a adaptat in urma adoptiei,dar mai cu seama care este parcursul vietii sale pana la acest capitol...va las sa vizionati  filmul si sa meditati de ce nu asupra unor aspecte comparativ cu ce se intampla in climatul nostru social autohton de astazi....

MENTIUNE:Un caz desigur impresionant la categoria filmului inspirat dupa cazuri reale...trebuie stiut ca asemeni filme se fac adeseori in urma unor sondaje ale opiniei publice despre diverse cazuri deosebite prezentate de mass-media .Pentru cele de top se realizeaza o ancheta a cazurilor mai amanuntita si se scriu apoi scenariile.Producatorii,adica finantatorii filmului,contacteaza apoi regizori care fireste intr-o prima etapa alcatuiesc distributia.
Este o strategie ce face desigur parte din marketingul filmului american la aceasta categorie.
Noi romanii,cand vom urma exemplul?Sunt atatea subiecte dramatice  emotionante, reale,cu valoare educativa care ar putea inspira n scenarii pentru filme remarcabile,autentice de maxima audienta!

http://filmecrestineonline.ro/finding-family-2011-gasirea-unei-familii/


ps:Ce m-a frapat cel mai mult este procesul intentat mamei sale la varsta de 16 ani...nu povestesc mai mult,urmariti filmul!Ce parere aveti??!


Niciun comentariu: