joi, 20 februarie 2014

Izvorul tamaduirii/Gifted hands



Viseaza oare Dumnezeu? Eu cred ca da.
Iar daca aripile visului Sau s-ar traduce in muzica ,cu siguranta asemenea acorduri se aud in cer si pe pamant,si oriunde in univers.
Iata muzica  Gratiei si beatitudinii sacre ...aici resimt Izvorul tamaduirii,pacii,iubirii eterne.


MENTIUNE: Mi-am amintit un film minunat.Se numeste "Gifted Hands" si reprezinta povestea adevarata a unui remarcabil medic neurochirurg american.Ben Carson(ne-a vizitat anul trecut ) este o somitate in acest domeniu medical,dar si un om foarte credincios,intotdeauna spunand o rugaciune inainte de operatie,mai mult ,indemnandu-si  pacientii,rudele  sa se roage .
Undeva spre sfarsitul filmului ,in sala de operatie,rasuna inceputul acestei  Arii de Bach ...si nu numai,pe parcursul filmului exista mai multe secvente in compania muzicii clasice pe care medicii din spital  o practica ca forma benefica de concentrare ,inspiratie..

Filmul il puteti viziona online pe filmecrestieneonline.ro!
Impresionant si extrem de educativ,il recomand chiar ca un film de exceptie pentru intreaga familie!




3 comentarii:

Aurora Georgescu spunea...

Aost fascinată întotdeauna de medicină, motiv pentru care am devorat cărţile cu şi despre medici: Citadela , Spitalul municipal, Oameni în alb....şi lista este extrem de lungă. Totuşi acest film nu l-am văzut şi cu certitudine îl voi căuta. Mulţumesc.

Modart spunea...

Chiar merita vazut!...un elev codas ajunge multumita atitudinii mamei sale sa-si descopere potentialul intelectual.Va ajunge unul dintre cei mai mari medici neurochirurgi din lume!
Miniseria "Citadela" ..Superb!chiar l-am cautat ,dar nu l-am aflat!

ps; Se pare ca Andaluza ti-a dat unda libera,dezlegare la "peste"!

Aurora Georgescu spunea...

Amndaluza ! Păi cum să nu-mi dea Andaluza dezlegare la peşte când ea aşteaptă ca inclusiv desertul să-i fie tort cu cremă de peşte?
Citadela, A.J. Cronin - elefant.ro‎. Aici o găseşti! Eu o am în ediţie mai veche.