joi, 2 iulie 2015

Urasc religia,il iubesc pe Iisus



Mai sa fie,a innebunit lumea asta de-a binelea. Nu stiam de ce atatea comentarii impotriva religiei pe anumite forumuri, de unde stupizenia  ca religia este una si credinta in Iisus altceva!
M-am lamurit, spune careva fr convingator o idiotenie, si uite in ce hal prolifereaza si sminteste lumea!

Copii sau adulti cu minte de copii(scuze);

Religia este acel domeniu de studiu-cunoastere fundamentat pe scrierile unor carti sfinte si a scrierile sfintilor parinti care fireste erau invredniciti cu un anume har si putere de intelegere a mesajului ei in urma rugaciunii  si meditatiei indelungate.Institutia care se ocupa cu practica religioasa ,care promoveaza ideologia unei culte religioase(rituri,traditii,rugaciune,etc) se numeste biserica!
Religia crestina are carte de capatai Biblia in care cuvantul  lui Iisus este obiect de studiu fundamental!.
Educatia care are ca obiectiv studiul unei credinte fundamentate prin cuvantul cartilor considerate sfinte,se numeste educatie religioasa!
E clar ?
Asadar:
Cum sa detesti un domeniu de studiu dar sa afirmi concomitent ca  iubesti tema analizei lui.
E ca si cand as spune ca detest algebra dar il iubesc pe Gheba!(asta apropos de un comentariu la clipul postat)
Ori e ca si cand as spune ca detest facultatea de medicina,dar iubesc sa fiu doctor.
Aberant!!!

Acum;
Ca unii rastalmacesc scrierile sfinte nu stiu cum ,ca se folosesc de puterea care o au in scopuri murdare, ca sunt si popi care calca stramb,care sljesc la doi stapani etc,etc...ce are de a face oameni buni cu lumina unei carti ,cu mesajul ei sfant!?Il gasiti de vreti mai bine intelege,in scrierile sfintilor parinti, sunt destui,iar lectura aveti chiar din belsug.Doar sa si vreti!

Pot spune eventual ca detest o anumita patura dintre reprezentantii bisericii care au dezonorat invatura religioasa crestina,dar nicicum sa afirm ca detest religia , si culmea culmilor ,ca il iubesc totusi pe Iisus,care este exact centrul studiului si invataturii ei!

Pentru ca biserica (cea care vorbese despre dimensiunea religioasa a omului) are si uscaciunile ei,nu inseamna ca am  sa detest acum intreaga biserica ,pe toti reprezentantii ei!.
Nu esti de acord cu anumite teorii religioase sa spunem,iarasi nu inseamna ca am sa detest religia!ca o intelegi altfel decat cum o prezinta unii,e altceva...religia e un domeniu de studiu deschis discutiilor,precum stiinta!Exista si  ipoteze ori erezii uneori,ca si in stiinta ,teorii bune sau dovedite ulterior eronate!

Ca in numele religiei s-au iscat razboaie,,,,care religie,cand cartea sfanta spune clar sa nu ucizi,sa iubesti!
Nu indeamna religia crestina la asa ceva,ca unii reprezentanti ai puterii bisericesti au indemnat la asa ceva,sau anumite grupuri de fanatici religiosi au tradus astfel cuvantul biblic,e cu totul alta poveste!
Se pare ca tare mai vor unii sa  dicrediteze pe Cineva,ori ni s-au intunecat rau mintile si cugetul ca sa nu mai putem face diferente elementare!Nu ai nevoie de Oxford ca sa faci acordul cuvenit intre subiect si predicat!

Ei hai sa mai zic una si termin. Zilele trecute aud pe cineva cuiva spunand:"Religia a inventat-o omul,credinta i-a dat-o Dumnezeu!"
Sa plang sau sa lesin de ras?


ps:Ce-i cu boala asta a generalizarii?
Ne-am pierdut uzul ratiunii,unde sunt atatea clase de educatie...candva nu avea omul nici 4 clase ,dar dovedea mai multa intelegere in gandire ...si simtire!

Niciun comentariu: