vineri, 18 decembrie 2015

Film/OMG(Oh my God)


Este al doilea film indian recomandat pe blog si numarul 70 din toate cate au fost prezentate!!!

Este acel gen de film ,in care  umorul  si mesajul lui vin din insusi  ineditul situatiei imaginate de scriitor/scenarist..
Pe scurt, ideea traznita care genereaza actiunea filmului:
 Proprietarul unui magazin distrus in urma unui cutremur,se hotaraste sa il dea in judecata pe insusi Dumnezeu cand afla de la directorul firmei de asigurari ca nu poate primi nici o despagunbire.deoarece  in contract nu este bifata clauza pentru cazul distrugerilor provenite din  calamitati naturale.
Calamitati definite in opinia firmei,ca fenomene care apartin vezi bine,Vointei divine.

Nota:Si aici de remarcat,filmul demasca un tertip de escrocherie in asemenea contracte,cand evident intentionat,anumite clauze sunt expre  foarte mic scrise ,de abia se mai vad prin multime de texte care bat campii cu de toate.Cunoasteti strategia asta mizera prea bine!

Ca mesaj,filmul  propaga  pe de o parte unele  idei  new-age-iste in materie de spiritualitate ,iar pe de alta  parte este criticata naivitatea maselor,prostia,spiritul de turma,idolatria ,fanatismul ,aspecte de care se folosesc adeseori pretinsi maestrii spirituali pentru confortul si bunastarea lor personala.
Unde este nestiinta de carte,prolifereaza de foarte multe ori impostura,religia transformandu-se intr-o veritabila afacere pentru multi dintre capii ei.

Un film placut,relaxant,amuzant si serios totodata,frumos nuantat tematic si nu in ultimul rand dens si indraznet ca mesaj intentionat!
Sunt si afirmatii,idei cu care nu sunt de acord,dar per ansamblu,zice bine multe lucruri ...apoi, sa nu uitam ,fiecare are dreptul intr-o lume democrata sa-si prezinte opinia sa.Doar din  lupta divergentelor de opinie,lucrurile se pot corecta,perfecta!

ps:Excelent personificati cei doi guru din film...expresia mandriei ,a  fanatismului religios,si expresia  fatarniciei ,a vicleniei extrem de abile!


Niciun comentariu: