marți, 1 martie 2016

Atasamentul de a canta

Vine o vreme cand vocea ta nu mai este ce era candva.,cand vocea ta mai si  falseaza chiar uneori,cand vocea ta a pierdut evident controlul vocal pe acute...si totusi unii cantareti,foste glorii de altadata planifica concerte peste concerte.Sincer,nu-i inteleg.Inteleg insa dedesubtul financiar,profesional,nu!
Pentru ca indiferent cine ai fi,un cantec trebuie cantat CORECT cap coada.Si daca e concert,musai sa fie live!Nu play-back,nu forme hibride dintre play-back si live!
Daca faci play-back.,pai atunci pune bilet doar pentru imaginea cantaretului,nu?Imi iau casetele de acasa si vin sa-l vad doar!
Si trist este...
Cat au fost in forma ani buni de zile,nu ne-au vizitat.Acum fac concerte in tarile de "second hand",o sursa de bani sigura caci aici sunt inca fani sau nostalgici destui  care tare si-au dorit candva sa-i vaza,sa-i asculte pe viu.
Insa sa avem pardon,nu se concerteaza astazi in Romania de amorul acestor fani,ci de amorul banilor.Ne-ar fi vizitat altminteri demult cand erau in forma.Cu covorul rosu i-am fi primit si munti de flori..nu alta!
Nu,au preferat tari de unde veniturile erau mai mari.
Cand nu mai ai cautare ca altadata pentru ca alte muzici,stiluri,dive sunt la moda,exista totusi o piata,chiar daca  mai modesta financiar,dar sigura!Saracii asteapta mereu.

Iata de ce am refuzat concertul lui Mireille Mathieu la Bucuresti de anul trecut,pentru ca stiam foarte bine ca vocea ei este departe de ce a fost candva.Mai mult ...este chiar pentru retragere de ceva vreme bunicica incoace.!Ati cantat o gramada ani de zile in Germania,,de ce nu prea ati ales de-a lungul anilor,a carierei muzicale si alte tari europene?Erati foarte indragita in aceasta tara,este imposibil sa nu fi realizat.

Imi plac artistii sau sportivii care se respecta! Nu mai dai randament, te lasi de meserie!
Eu vad in asa ceva o forma de respect  fata de publicul tau.Fara trucuri,fara compromisuri ale calitatii!
Si apoi,vorba aceea..."Orice lucru la timpul lui potrivit !!!!."

ps:Nu publicul il iubiti cu adevarat ,cum adeseori va grabiti multi declara,iubiti imaginea voastra situata in centrul de atentie a unei mari multimi..Un soi de narcisism ,de  megalomanie..
Asta e adevarul;"Eu,banul si lumea!"
Din pacate.




Niciun comentariu: