marți, 15 martie 2016

Film/PK

Regia:Rajkumar Hirani
Scenariu: Hirani si Abjihat Joshi


Comedie,comedie, dar si cat mesaj dezvaluie ea!
Este al doilea film indian ,dupa OMG,care ma surpride placut prin atacul vehement la adresa imposturii care se ascunde in spatele fatadelor religioase din lumea pretinsilor iluminati si mesageri divini.(guru)
Mai mult ,reuseste admirabil prin scenariu sa demaste unele mentalitati stupide sau naivitati ce s-au intiparit  in mintea maselor adulatoare de sute si chiar mii de ani.
Banul fura mintile se spune,la fel se intampla si cu idolatria!Si mai rau chiar,caci nu mai poti sesiza animozitatile,ipocrizia,mitomania,fatarnicia,viclenia,impostura.
Filmul asta s-a si dorit,o forma artistica de a atentiona-semnala,ca atunci gand glasul ratiunii s-a stins,devii orb si inert,numai bun de manipulat de catre unii care ajung sa se imbogateasca exact pe seama constiintei tale adormite.

Religia ca o veritabila afacere,religia care nu are nimic de  a face cu lumina unor carti sfinte,care a fost duplicata,prefabricata anume pentru   interesul unora.
Exista doi Dumnezei,concluzioneaza eroul filmului care l-a cautat pe Dumnezeu in toate marile religii,unul adevarat,si unul duplicat de catre acesti falsi intelepti ,sfinti ori implicit  oameni simpli...in India din cate am inteles, sunt o gramada de asa zisi maestrii spirituali.Vezi si cazul Osho,care are o colectie impresionanta de cateva zeci de masini!

Da,o comedie simpatica foc,un scenariu absolut cuceritor,si desigur,nu se poate ca in filmul indian sa nu lipseasca indiferent de tema,o poveste de dragostea insotita de muzica si dans...superbe toate,umorul de situatie,replici,mesaj intentionat,coregrafie,muzica si nu in ultimul rand interpretare!

PS:Felicitari cui a scris scenariul...inteligent,indraznet,original!!!
Imaginatia asta in arta,ce minune mare este!
Ma inclin!

Niciun comentariu: