miercuri, 5 octombrie 2016

Calea echilibrului

Uneori ai nevoie de munca fizica ca sa poti alunga gandurile sumbre care inerent se strecoara  pe calea unei meditatii prea indelungate.Munca fizica te ajuta psihic sa te mentii sanatos atunci cand te-ai afundat in butoiul acela cu melancolie al dizertatiei cu iz filozofic.
Desigur, si cel care munceste prea mult fizic,ar trebui din cand in cand sa mai citeasca o carte ca sa nu devina tocmai un robot,sau sa ramana intr-un  stadiu  mai mult primitiv-instinctual.
Din pacate, din cate constat,ori una ,ori cealalta extrema ,a le imbina armonios, mai rar!
Drum de mijloc,greu de infaptuit.

Nu te atasa de nimic in exces,nu starui sa oscilezi numai intr-o anume directie,,orice saturatie e nesanatoasa!
Imbina pe cat poti de mult,diverse tipuri de activitati!Fiecare tip sporeste ca forta benefica de actiune asupra ta ,la modul combinativ!Ca si intr-o mancare gustoasa,trebuie sa amesteci diverse ingrediente,condimente,arome in anumite proportii!
Desigur.fiecare prin temperament,vocatie are o dominanta in viata sa ca forma de dedicatie,dar nu uita ca doar adaugand constant si alte forme de actiune,ea capata o forta mentala sanatoasa si expresie aparte!
Ca si mancarea,are o dominanta ca gust prin ingredientul de baza,dar fara anumite alte adausuri , condimente,nu obtii savoarea maxima!

Am ascultat candva enorm de multa muzica, am facut cum s-ar spune, meloterapie!Am exagerat!
Azi nu mai prea pot asculta muzica ca odinioara!Aproape ca o refuz !
Orice mancare cat de gustoasa ar fi ea,daca zilnic manaci doar acelasi fel..cu siguranta intr-o zi datorita saturatiei,ti se va apleca!

In urma unor necazuri mari,poti lesne ajunge la o depresie puternica.
Daca ar exista cultul si obisnuinta sa imbini diverse tipuri de activitati in timpul liber,cred ca sansa de a se instala si croniciza ar scade substantial.Un stil de viata sarac in  tipuri de activitati,indiferent de calitatea lor,nu este evident  suficient de a traversa ,lupta cu o depresie.
Rutina,saturatia ei, nu prea face casa buna cu sanatatea in caz de boala.
Exploreaza noul,incearca si altceva decat ceea ce obisnuiesti,nu te plafona de acelasi tip de activitate ,indiferent cat de draga iti este!
Cand vei reveni la ea,o vei aprecia si mai mult si vei avea idei,imaginatie si spirit mai viguros pentrua  a o sustine si performa calitativ!



Niciun comentariu: