luni, 5 decembrie 2016

Cu si fara gelozie...

Gelozia asta din dragoste,tine mai degraba de posesivitate,boala, nu de iubire!

Din iubire lasi celeilalte parti libertatea sa aleaga ,chiar daca alegerea e gresita.Cu siguranta ceva important ai gresit,ori anumite calitati dorite de ea ,lipsesc la tine si le cauta la altul.
Sau e vorba doar de hormonia in exces la unii ,ori de dorinta si  curiozitatea  pentru  ceva nou dintr-o adversiune acerba fata de rutina?
Trebuie,fireste,sa diferentiem in functie de realitatea biochimica si temperamentul fiecaruia!


Iata doua cazuri reale in extrema.

In lipsa totala a geloziei:

1)Stiu ca sotul ma inseala uneori,imi spunea odata o colega de serviciu,dar nu ma intereseaza,faca ce vrea ...doar sa se intoarca la mine!
El se intorcea mereu acasa la ea,,,cu zambetul pe fata.
In rest... se intelegeau minunat.

A geloziei dusa  in extrema urii.

2) Sotul venit de la serviciu si-a surprins nevasta  cu altul in pat.Pe moment a fost uimitor de calm ,nu a ripostat,nu a facut scandal,ba chiar au discutat civilizat toti trei!
Intr-o zi insa afland ca amantul si sotia era iar impreuna acasa...a luat un pistol si la fata locului si-a impuscat nevasta,apoi a dat sa-l impuste si pe amant,,,a reusit totusi sa fuga,sa scape nevatamat.
In final  s-a impuscat si el.
 In urma tragicei intamplari,au ramas doi copii orfani!!
Ce este straniu din cate am aflat de la cel ce mi-a povestit acesata tragica intamplare,este faptul ca parintii fetei  nu l-ar fi condamnat atat de mult pe ginere cat pe propria fiica!
El muncea mult pentru casa sa aduca bani,ea era casnica !
Chiar asa oare sa merite...va las voua concluziile!

Mentiune: Desigur ca o anumita nota de gelozie este fireasca din dragoste,insa pentru multi tradarea/infidelitatea din dragoste capata prin gelozie proportii nu gluma mergandu-se pana la razbunare ,divort imediat,violenta, si chiar crima.
Gelozia in extrema ,,,e clar,tine de paranoia!
Asta nu e dragoste,e boala!
Dragostea iarta,rabda indelung,accepta compromisuri,ofera libertatea alegerii personale,nu conditioneaza la aceasta maniera...ganditi-va,care e perfect la urma urmei?
Prea usor se divorteaza astazi!...

Cat il tradam noi oare pe Dumnezeu...si cat ne iarta El?













Niciun comentariu: