vineri, 16 decembrie 2016

Sfanta munca

Munceste Cinstit,Frumos si Bine in tot ce iti propui...este modul tau de a te apropia si slavi pe Dumnezeu!Exista in asa ceva  un fel de rugaciune subconstienta!

Indiferent ca e vorba de munca fizica,artistica,intelectuala,sport,gatit sau mai stiu eu ce!
Fiecare are  darurile sale,chemarea sa de a se raporta la sentimentul divin.
Din pacate , bag seama ca unii "il confisca" pe Dumnezeu,la modul ca doar daca faci ceea ce fac si cred ei,e bine!Adica,cum spune si expresia,fiecare "o trage pe spuza sa!'

Cat conservatorism si reductionism dupa 2000 de ani in lumea teologiei!
Tot trambiteaza atat despre dragostea de Dumnezeu,dar nu pricep ca ea se exercita si exprima  prin  atatea si atatea cai,mijloace!
Ramane doar sa faci din "rugaciunea asta subconstienta" una constienta!Adica sa realizezi ca ceea ce tu muncesti din pasiune,vocatie, chemare,e ceva prin harul sau daruit.
Doar asa  omul poate ajunge  in mod neipocrit si neindocrinat la Credinta!

MENTIUNI:

Exista un mare atlet fr credincios care avea o bucurie fantastica sa alerge..asa il simtea el pe Dumnezeu,alerga pentru El,se bucura de victorie ca pentru gloria Sa.
Nu-i retin numele,stiu ca am vazut candva demult un film artistic despre el.

Am facut ceva gimnastica in copilarie,,,e fantastic ce stari sublime poti trai cand executi anumite salturi acrobatice.Ce minunat este alcatuit corpul omenesc,ce puls ritmic,cata gratie,eleganta,amplitudine si chiar zbor poti resimti astfel!!!

Sportivii simt pe Dumnezei in miscare,muzicianul in armonia sunetelor,pictorul in forme,culori,poetul in versuri,omul de stiinta in sclipirile mintii sale,bucatarul in aroma bucatelor,cartrarul in lecturile sale,etc
Doar ca din pacate  omul nu realizeaza ca despre Dumnezeu e vorba in orice exercitiu al muncii sale daruite.
Daca reuseste pasul acesta,,,de a constientiza raportul cu Dumnezeu prin munca sa,ca e insusi harul si vointa Lui acolo puse...ar fi o adevarata cucerire in spiritul iubirii si credintei!










Niciun comentariu: