duminică, 18 decembrie 2016

Spirit vs robotism.

Dai cu stersul prafului si cu mocul,dai cu gatitul si haleala ,dai cu cicaleala copiilor si cu barfele in casa si printre vecini.Supliment:barfele de la maria sa tv-ul,,unde emisunile de barfa si scandal sunt cele mai agreate si urmarite!
Si astazi, se adauga copios, gramada de emisuni culinare,pentru cultura ta in arta gatitului,asta  in cel mai bun caz.Ce sa spun, simt o bucurie sufleteasca nemaipomenita!
De peste 2000 de ani de la venirea lui Iisus,lumea a ramas la aceeasi rutina casnica care nu are nimic de a face cu propasirea spiritului dornic de cunoastere,joc,inedit,zbor,bogatie si ardoare sufleteasca prin implicarea in diverse tipuri de activitati inteligente,creative..
Omule,cum sa daruiesti dragoste daca nu acumulezi o anumite zestre de suflet,spirit,cunoastere?
Fara lectura unor carti bune ce sa discute doua persoane ? Barfe,maruntisuri,lucruri care nu conduc catre nimic bun ,constructiv,relevant.
In loc ca omul sa caute sa adauge in permanenta cate ceva universului sau de cunoastere si simtire,el se complace in postura de sclav al muncii,al trebaluitului casnic dus adeseori in extrema,al mancarurilor si bauturii,al discutiilor lipsite de orice substrat de idei si mesaj uman..Cata josnicie,cat conservatorism,instinctualitate,cat atasament de materie si confort ,cata lipsa de cutezanta si indrazneala!
Spiritul cel inaripat a fost infrant de robotism si spirit gregar de barfa!Ingerii si-au pierdut aripile,nu mai canta,Dumnezeu insusi... plange!!!

Mentiune: Am scris acest aticol,si cu gandul la emisiunea "Schimb de mame!"
Bine zic marii pedagogi:."Educatia ar trebui sa inceapa in primul rand cu parintii!"
E fr trist ce mentalitati inapoiate persista si astazi in universul familiei!










Niciun comentariu: