luni, 26 decembrie 2016

Film/Intoarcerea la dragostea dintai

Poetic film in cadre luminoase si colturi minunate de natura,cu nuante de suflet din jocul privirilor si dialoguri ce-ti fac realmente placere sa le asculti...
Doua romante intregesc farmecul filmului dandu-i un anume parfum nostalgic atat de potrivit cu tema de dragoste si subiectul lui: "Ciobanas cu 300 de oi"si "Ti-am dat inima"(nu-l stiam)cantec adorabil interpretat de insasi actrita Rodica Muresan .
Filmul asta merita vazut fie doar si pentru momentul de la stana unde se canta aceste doua romante,,,a doua pe mine unul m-a subjugat total!
Ce mi-a placut iarasi in mod deosebit, sunt cele doua momente de tacere prelunga din final ale ei,atunci cand el insista sa-i dea un raspuns in urma unui incident.Privirea ei spune atat de mult,,,chiar nu era cazul sa raspunda.Uneori,tacerea este raspunsul perfect!



MENTIUNE:El intreaba daca l-a iubit vreodata cu adevarat,,,era clar ca ea l-a iubit mult,insa el nu a fost capabil sa inteleaga ,sau sa raspunda cu aceeasi intensitate asteptarii ei...reintalnirea dupa 7 ani esueaza,ce  a fost a fost,nu se mai intoarce..insa .raman amintirile primei iubiri,cu un anume parfum care nu se uita niciodata.Si clipele minunate ale  reintalnirii  petrecute impreuna in satul lui natal in cateva zile de concediu..

Ultima imagine  cu genericul in derulare ....reuneste muzical doua strofe din romanta cantata de ea si muzica lui Gheorghe Zamfir.Superb colt de natura,superba muzica pentru suflet!!!

Ti-am dat inima,
Fie-ti mila de ea...
Cu o vorba din zbor,
M-ai rani usor.

N-am  venit sa ma ierti,
Caci nu ma  poti ierta...
Nici nu vreau sa ma certi,
Caci n-a fost vina mea...



Niciun comentariu: