duminică, 29 iulie 2018

Pasta pentru modelat /Cold pocelaine



"Cold porcelaine' este un fel de plastilina care se usuca fr bine dupa un timp si poate fi folosita pentu a modela diverse figurine ori flori  artizanale.Produsul poate fi lesne fabricat acasa,nefiind deloc scump spre deosebire de alte produse de modelat fabricate industrial si vandute in magazinele de creativitate.
Rezultatele pot fi chiar surprinzatoare!Daca sunteti interesati cercetati informatia oferita din belsug pe net la acest capitol artistic.

Mai sus aveti cea mai simpla reteta folosind doar bicarbonat de sodiu si amidon de porumb in parti egale ,si desigur apa ,dupa recomandarea autorului,in aceeasi cantitate.

Alte retete (mai performante probabil)includ in principiu amestecul dintre amidon de porumb si aracet (sau orice similar) plus un pic  ulei,glicerina,zeama lamaie sau alte ingrediente .
Nu exista in acest caz un retetar fix,fiecare dupa propria experienta sau surse utilizate il prezinta diferit,dar in esenta ,in toate cazurile , de baza sunt amidonul de porumb si aracetul.
Iata si o asemenea reteta:





Se stie cat de mult iubesc copiii sa modeleze in plastilina,!Recomand sa folositi acest produs,e mult mai bun ,nu e unsuros,are consistenta si flexibilitate excelenta,iar  dupa uscare e foarte solid,dureaza!Diverse culori se pot obtine prin amestec cu acrilice!
In pus, e foarte ieftin si simplu de obtinut!


Niciun comentariu: