vineri, 10 august 2018

Suflet si spirit/Omul bun si omul drac

Sufletul nu poate fi rau,sufletul defineste partea umana pozitiva,luminoasa,cu cat mai mult (expresia "mult suflet")cu atat mai de apreciat devine calitatea umana.
Spiritul insa poate fi bun sau rau!Spiritul bun implica in esenta sufletul,iar spiritul rau marcheaza putinatatea sau lipsa acestuia.Ce anume exact conduce sau determina carente majore sau chiar lipsa sufleteasca,care este radacina raului ...nu gasesc alta expicatie multumitoare decat acceptand ca unii oameni au o semintie de sorginte dumnezeiasca,iar altii draceasca!Candva a existat o scindare a natiei umane,unii au ales sa se predea si sa se inchine altuia decat Dumnezeu creatorul. Dovada cultele declarate satanice ! Si cati nu sunt care nu fac parte dintr-o organizatie anume,dar se comporta draceste!
Spune un dicton"omul nu este,omul devine!"da,dar cu mentiunea ca nu poate deveni nimic cu adevarat bun daca nu are in el ,in gena lui, o anume amprenta/scanteie dumnezeiasca !
Cum talentul in arta nu ti-l da nici un profesor,tot asa nici bunul simt/omenia  nu se invata nicaieri.Doar se pot consolida/perfecta in "cei 7 ani de acasa" ,insa nu se dobandesc strict prin educatia parintilor!
Parintii mei nu s-au ocupat expre de mine,dar in inima mea de copil exista acel ceva ce ma indemna sa fiu milostiv,bun ,sa nu jignesc etc!

Teozofie vor spune acum ateii,prostii,naivitate,etc..insa cum se face spre exemplu ca cercetarile stiintifice  mai recente sustin ca educatibilitatea depinde de gena??!!Adica oricat de bun pedagog ai fi,in zadar te stradui daca acel copil nu are in el harul necesar!

Oameni cu suflet,nu va adunati cu oricine,unii chiar nu sunt ca voi,nu sunt oameni adevarati!Nu e chiar greu uneori sa-ti dai seama cine e om si cine e poama,unde e curatenia sufleasca si unde stricaciunea ce corupe,sapa si distruge in sufletul vostru!E drept adeseori raul e foarte perfid si viclean,deseori este acaparator dechizandu-se si simuland virtute!

Perfect de acord cu Nostradamus cand afirma ca la inceputul sec XX vor aparea "oameni draci" a caror singura ratiune este sa-i distruga pe altii!!!.Si asa a fost gandindu-ne acum la ororile intamplate in timpul celeor doua razboiae mondiale ori dictaturile comuniste!Perfect de acord cu expresia "oameni draci"...fizic arata ca oameni,in inima lor nu au insa scanteie divina si har necesar OMENIEI!Si-au vandut sufletul!
Nu incercati sa-i umanizati in mintea voastra sau dintr-un soi de sentimentalitate...nu tine,va vor sfasia cu rautatea si prostia ce-i defineste cand nici nu te astepti!Pastrati-va locul vostru cu sfintenie,chiar daca asta ar insemna sa fii sarac,bolnav,singur!



Niciun comentariu: