vineri, 17 februarie 2023
Tort buturuga,dulce amintire de Anul Nou!
Iata proiectul meu dulce cu ocazia "Anului Nou" care mi-a luat vreo trei zile.Asta si pentru faptul ca nu am avut o reteta anume,iar ca si decor nici pe atat nu stiam ce va fi,cum va arata exact.Ideile vin fireste pe parcurs,lucrand.Cum s-ar spune ,inspiratia de moment,dar si mai multe cautari pe net pt ceea ce imi imaginam pt un rezultat cat mai atractiv,interesant.
.Nu au lipsit surprizele neplacute,stiti voi cum e in bucatarie,cum intervine neprezvazutul cateodata de trebuie sa repari sau chiar sa reiei ceva...nu sunt oricum vreun expert in acest domeniu asta,e o pasiune recenta.
Impulsul a plecat de la un material video in care se prezenta o idee simpatica de a realiza aceste conuri de brad.Mi-a placut mult ideea si aspectul lor si pentru ca un tort cu aspect de buturuga era vizat de multa vreme,l-am si programat imediat pe lista dulce de Anul Nou.
Pt aceste conuri gasiti usor informatii pe net,iar pt "muschiul verde"de padure scrieti"edible moss",e f usor si dureaza doar un minut coacerea la microunde!De asemenea gasiti si informatii diverse despre ciupercute fursecuri.
Un secret tehnic,l-am gasit si eu accidental ,daca vrei ca picorul lor sa nu fie turtit pe o parte,sa fie rotunjit,cilindric,foloseste-te de grilajul de la cuptor in care asezi o hartie de copt in onduleuri.Astfel asezate la cuptor,in acele "U"-uri de hartie isi pastreaza fomatul arcuit!
Pentru lipire eu am folosit ciocolata alba topita cu un pic de ulei amestecata bine. Pt culoare "hribi" am adugat ceva ness in glazura de ciocolata alba si fireste un pic de rosu colorant pt "muscarite"
De dorit fireste este ca buturuga sa fie ceva mai inaltuta,recomand ca atare doua blaturi.Eu am folosit 8 oua pentru un blat cu vanilie(taiat in 3) si doua oua pentru un blat mai mic cu cacao(taiat in doua,reteta ca la tortul "red velvet").
La capitolul creme, gust,ei bine, nu exista pt mine o combinatie mai gustoasa decat cea de vanile cu caramel!Asadar am folosit crema de vanilie si crema de caramel,retar cu mascarpone si frisca.Si musai mult sirop,mi-e asa imi plac prajiturile in general,sa fie f bine insiropate,ca la turci!
A intrat cca 1 litru si 200 ml de sirop... cu aroma de potocale,dintre fructe,consider ca portocala se potriveste f bine cu aroma de caramel!
Pt a fixa ciupercile pe laterala farfuriei am folosit o parte din compozitia pt conurile de brad,un fel de salam de biscuiti dati prin masina plus nuca si rom.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu