duminică, 26 februarie 2012

EXCEPTIONAL:ABBA: I let the music speak



Videoclip muzical de o inalta calitate artistica,absolut exceptional!!!!


Exista ceva special la ABBA...acel ceva infailibil care o diferentiaza intr-un mod cu totul aparte de alte formatii.
Greu de spus desigur... ca impresie generala este vorba in opinia mea de o linie melodica aparte fata de ce au cultivat alte formatii in istoria genului,un soi de armonie,de "melos in melos" ce ma duce cu gandul in multe cazuri (indiferent de tematica abordata )la acorduri sonore si o ritmica specifica colindelor(nu stiu daca ati observat dar se potriveste fantastic cu ocazia sarbatorilor de iarna)...pe de alta parte este vorba desigur de cele doua interprete:Agneta si Frida,voci realmente frumoase,calde,melodice,nobile.(voci bune sunt multe astazi,frumoase cu adevarat foarte putine).Muzica lor da glas unei bunatati sufletesti interioare,exista atata bunatate si curatenie sufleteasca  transmisa in muzica lor ca s-ar putea misca muntii din loc cu ea...asta simt!!!

PS:"I let the music speak",este una din piesele reprezentative  ale formatiei,care din pacate, spre deosebire de cele disco(mai comerciale)este foarte putin cunoscuta,rareori fiind intalnita pe albumele cu selectiuni ale formatiei.Muzica formatiei beneficieaza de versuri foarte inspirate,fapt de care va puteti convinge daca ati urmarit filmul "Mamma mia"film avand-o pe Meryl Streep ca protagonista in rolul principal.Filmul se vrea a fi un omagiu adus muzicii acestei fascinante formatii care continua sa incante si astazi pe multi dintre noi.

4 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Excepțional!
Cred că aud pentru prima oară muzica asta!
Ani întregi am ascultat ABBA- dar ascultam muzica aceea după care am dansat!-ritm, multă mișcare, dinamism, dar și lirism și farmec.
Aici este ceva atât de neașteptat- feminin, dar triumfal, mângâietor, dar plin de lumină!
Dulce și melancolic, deschis și tânguitor, fără durere!
Mi-a plăcut mult! Mulțumesc frumos!

Modart spunea...

Este meritul unui compozitor genial cu siguranta,Benny, dar si a unor voci bellisime...ei au ceva incredibil ce continua sa ma fascineze... astazi chiar si mai mult decat la vremea respectiva.Astazi exista obsesia pentru putere vocala si dinamism,inaine era vorba de o anumita frumusete si noblete ce aduceau alinare si hrana pentru suflet.(dinamica interioara)

Carmen Cune spunea...

Recunosc ca nu am mai auzit melodia.Atat de calda si melancolica .Eram obisnuita cu melodiile lor ritmate.Si asta imi place mult.Foarte inspirat titlul.Multumesc!Iti dedic urmatoarea postare.

Modart spunea...

Este si motivul pentru care am postat-o,deoarece multi ani de zile nici eu nu am avut habar de ea!(ca si multe altele remarcabile)
Bucuros ca ti-a placut si...multumesc,abia astept!