marți, 6 martie 2012

Asteptarile...



"Astept si nu mai astept nimic"....este o stare de nestare, de neliniste ,dezgust,amaraciune ce defineste exilul dureros al fiintei pe un taram al imposibilei iubiri. Caci noi oamenii ,nu putem decat resimti firav prezenta ei si adulmeca doar cate ceva din izul ei paradisiac.Impletim ici colo franturi de suflet ca intr-un joc de puzzle dar armonia  intregului sau e cu neputinta  sa-o reconstituim....lipseste evident liantul iubirii pure, prea des fugim in noi,prea des fugim de suferinta altora,prea suntem proprietarii egoisti ai viselor noastre...iar astfel ce construim cu atat efort  prostscris este sa se prabuseasca.


Si totusi...astept de unde nu mai astept nimic...astept nu de aici din lume,astept din acea dimensiune a lui "a fost odata ca niciodata"Nu este vorba de o proiectie in trecut,este vorba de un loc special ce exista in noi cu siguranta dintotdeauna si pentru mereu...natura si arta vorbesc netagaduit despre asa ceva ,doar timp si stare sa cautam in compania lor sa petrecem.

A trai inseamna a sti sa mori,sa nu-ti  faci cruce la lumea asta,la valorile ei iluzorii,desarte...sa mori pentru ea ca sa poti  descoperi si trai in deplinatatea simtirii tale cele mai profunde si minunate...aici doar clipe,aici nu este insa acasa!

Sa ne rugam nu pentru a ne ruga,sa ajungem sa simtim cu toata fiinta  nevoia de a ne ruga impetuos,inseamna cu adevarat a te ruga.

Sa iubim nu pentru a iubi,sa ajungem sa simtim cu toata fiinta necesarul impetuos al iubirii,inseamna cu adevarat a iubi.

Atat cat putem noi oferi.Pentru asta,fii mai putin egoist si nu uita sa incluzi in visul tau si visele altora!
In toate religiile mondiale se admite ca  nivelul aspiratiei conteaza mai mult decat cel al implinirilor,altfel spus: "Dumnezeu nu vrea sa reusesti,ci doar sa incerci din toata inima ta!"(Maica Tereza de Calcutta)

                                      ...soapte,ganduri,stari,sentimente de moment dictate...

Niciun comentariu: